2020. dec 08.

Végre előzetest kaptunk a The Dig című filmhez!

írta: Szalai Szimi
Végre előzetest kaptunk a The Dig című filmhez!

Izgalmasnak ígérkezik a második világháború szélén álló Nagy-Britanniában játszódó film.

  the-dig-carey-mulligan-2.jpg

Már korábban beszámoltunk a The Dig szinopszisáról és megosztottunk pár képet is, most azonban megérkezett az első előzetes is az Oscar esélyes filmhez. A következő hónapban érkezik Netflixre, de előbb lássuk a kedvcsinálót.

Amíg a potenciális második világháború dereng a láthatáron egy özvegy (Carey Mulligan) felbérel egy amatőr régészt (Ralph Fiennes), hogy feltárjon egy sírhelyet a földjén. Azonban az ásatások során olyan történelmi felfedezést tesznek, ami nem csak az ő életüket, de Britannia múltja is visszhangzik a bizonytalan jövővel szemben.

 

A két Oscar jelölt színész mellett szerepel még Lily James (Rebecca, Hamupipőke), Johnny Flynn, Ben Chaplin, Ken Stott, Archie Barnes, és Monica Dolan is.

A film a 2007-ben ugyan ezen a néven kiadott könyv alapján készült, ahol egy angolszász hajó maradványait találják meg.

Habár a film nem versenyzett egy fesztiválon sem, premier dátuma alapján igenis versenybe szállhat az Oscarért. Ez csak hozzáadna a Netflix idei díjra jelölt filmjeinek listájához: Ma Rainey’s Black Bottom, Mank, Pieces of a Woman, The Prom, Da 5 Bloods, The Trial of the Chicago 7, The Life Ahead, és még sok más.

 

Szólj hozzá

hírek előzetes trailer hír ralph fiennes carey mulligan Oscar Netflix Lily James The Dig