2020. dec 10.

Meryl Streep megijedt a koronavírus idején forgó DiCaprio filmtől

írta: Csurilla Dániel
Meryl Streep megijedt a koronavírus idején forgó DiCaprio filmtől

Nemrégiben beszámoltunk arról, mekkora sztárparádé lesz A nagy dobás és az Alelnök rendezőjének, Adam McKay-nek következő mozija, a Don’t Look Up, mely már jövő éven debütálhat a Netflix-en. A jelenleg is forgó film kapcsán Meryl Streep nyilatkozott.

A filmszatírában néhány csillagász figyelmeztetni akarja a világot egy közelgő aszteroidára, azonban senki sem hisz nekik. Streep a McKay-filmben az Egyesült Államok elnökét játssza, míg az elnöki titkára a karakter fia, akit Jonah Hill alakít. A színésznő így nyilatkozott a filmről: „Egy világot fenyegető veszélyről szól, de elég vicces is. Olyan, mint a Dr. Strangelove 2020-ban, csak a globális felmelegedésről szól – az egész egy nagy metafora.”

79rvlie407kdnvzls.jpeg

Streep egy jelenetében 20.000 amerikainak tart egy beszédet valamelyik stadionban, és a színésznő „ijesztőnek, furcsának és aggasztónak” tartja a hasonlóságot a film története és a jelenünk alakulása között. Azonban azt hozzátette, hogy az a 20.000 statiszta részben digitálisan került egy beállításba, részben a jelenlévők tartották a távolságtartást. A színésznő elmondta, hogy a forgatás első napján még a szövegét is elfelejtette a pandémia okán, azonban megjegyezte, hogy: „Biztosan össze lehet majd vágni egy használható anyagot, csak nagyon izgultam.

A Don’t Look Up forgatása a koronavírus-elleni védekezés kapcsán előírt biztonsági intézkedések szerint zajlik szinte teljes titokban, azonban a nyilvánosságra jutott egy kósza kép a film kész főszereplőjéről.

kepernyofelvetel_182.png

A filmben Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Ariana Grande, Kid Cudi és Matthew Perry is szerepet vállalt. A Don’t Look Up forgatása december elején kezdődött, és várhatóan jövő ilyenkor debütálhat a Netflix-en.

Streep legközelebb az HBO Max-on debütáló Steven Soderbergh-filmben, a Let Them All Talk-ban tűnik fel 2020. december 10-én, valamint a Netflix-en december 11-én debütáló Ryan Murphy-féle The Prom – A végzős bál c. filmben láthatjuk.

Szólj hozzá

érdekes hírek premier mozi oscar hír beatles érdekesség szatíra érdekességek alelnök christian bale katasztrófafilm cate blanchett filmajánló leonardo dicaprio meryl streep will ferrell netflix stanley kubrick dr. strangelove steven soderbergh kid cudi matthew perry adam mckay filmszatíra ryan gosling jonah hill ryan murphy jennifer lawrence oscar-díj american horror story a nagy dobás ariana grande timothée chalamet cineart cineartblog koronavírus the prom let them all talk