2020. dec 13.

Töméntelen mennyiségű Marvel sorozat és mozifilm lepi el a világot

írta: Csurilla Dániel
Töméntelen mennyiségű Marvel sorozat és mozifilm lepi el a világot

disney-plus-marvel-shows-sr.jpg

A Disney+ 86,8 millió feliratkozót szerzett a 2019. novemberi kezdése óta, s a Disney fejesei (Bob Iger, Bob Chapek) biztosították a befektetőket arról, hogy nagyszabású projektek készülnek a jövőben. Ez alól a Marvel Studios sem kivétel.

Folytatások, egyszeri filmek és sorozatok, spin-off filmek és sorozatok, animációs filmek és sorozatok érkeznek a már bejelentett projektek mellé. Minden sorozat, különkiadás, illetve feltehetőleg számos film a Disney+ oldalán debütál majd.

900w-600h-121020-investor-day-marvel-13.jpg

Három új sorozattal bővül a Marvel-paletta. Adaptációt kap Samuel L. Jackson főszereplésével a Secret Invasion-képregénysorozat, melyben Nick Fury és a Marvel Kapitányban megismert Skrullok segítségével az egykori S.H.I.E.L.D.-igazgató veszélyes bevetéseket bonyolít le.

900w-600h-121020-investor-day-marvel-14.jpg

Az Ironheart c. sorozatban Dominique Thorne (Ha a Beale utca mesélni tudna) egy fiatal feltalálózsenit fog alakítani, illetve az Armor Wars c. sorozat által spinoff érkezik War Machine-hez, s visszatér Don Cheadle James Rhodes szerepére.

900w-600h-121020-investor-day-marvel-10.jpg

A WandaVízió, a Loki és a The Falcon and the Winter Soldier c. sorozatok egyaránt exkluzív előzeteseket kaptak. S ezekkel kiegészülve a mi lett volna, ha szituációkat a What If…? c. animációs Marvel-sorozat fogja a multiverzum közegében feldolgozni. Egyik jelentősebb történetszál a What If…?-ben, hogy Fekete Párduc helyett Űrlord lesz T’Challa-ból, azonban a rajongók által imádott Marvel Zombik is megjelennek majd. Kedvcsináló előzetest/ kvázi featurette-et kapott a Ms. Marvel-sorozat Iman Vellani főszereplésével.

Sorozatok és televízió terén a Marvel korábban megerősítette Hailee Steinfeld csatlakozását a Hawkeye spinoff-sorozathoz, melyben visszatér Jeremy Renner Clint Barton szerepében, azonban nem feledkezhetünk meg a She-Hulk-ról sem, minek főszereplője Tatiana Maslany mellet Mark Ruffalo és Tim Roth lesz (A hihetetlen Hulk).

900w-600h-121020-investor-day-marvel-11.jpg

Készül Oscar Isaac-kel a Moon Knight, A galaxis őrzői karácsonyi különkiadást kap – mely James Gunn állítólagosan kedvenc története a Star Wars Holiday Special által inspirálva –, valamint egy rövid szkeccs-sorozat készül Én vagyok Groot címen mindenki kedvenc karakterével. Feltehetőleg Vin Diesel visszatér Groot szinkronszerepére.  

900w-600h-121020-investor-day-marvel-12.jpg

Két mozis nagyjátékfilm került ezeken kívül előtérbe, és megvan a harmadik Hangya-film címe. Az Ant-Man and the Wasp: Quantumania (A Hangya és a Darázs: Kvantumánia) címen fog futni Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas és Michelle Pfeiffer visszatérésével a Reyton Reed által rendezett film.

900w-600h-121020-marvel-investor-day-15.jpg

Az egyik legnagyobb hír A fantasztikus négyes második felélesztése lesz, mihez csatlakozik a Tom Holland-féle Pókember-filmek rendezője, Jon Watts. További nagyjátékfilmek kerültek ismételtem megerősítésre, s meglepő, hogy a híresztelésekkel ellentétben a Fekete Özvegy kapcsán a Marvel ragaszkodik a mozis bemutatóhoz, ahogyan a leforgatott Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája, az Örökkévalók, a jelenleg is forgó Doctor Strange az Őrület Multiverzumában, a Thor: Szerelem és Villám, a Fekete Párduc 2, a Marvel Kapitány 2 és A galaxis őrzői 3 esetében is.

ant-man-3-title.jpg

Kiemelte a Marvel, hogy nem fogják lecserélni Chadwick Boseman-t Fekete Párducként, így azt kell feltételeznünk, hogy a második Párduc-film forgatókönyve alapos átírásra került, és a Shuri-t alakító Letitia Wright fogja átvenni a stafétát.

A biztos premierdátumok közül a leghamarabb a WandaVíziót fogjuk látni 2021. január 15-én, majd a The Falcon and the Winter Soldier-t 2021. március 19-én. Érdekesség, hogy a Sony jóvoltából érkezik ugyanúgy március 19-én Jared Leto Morbius, a vámpír c. filmje is. A Fekete Özvegyet végre 2021. május 7-én mozikban láthatjuk, azonban a Loki-sorozat ugyancsak májusban érkezik. A Sony-tól 2021. június 25-én jön a Venom 2, a Marvel-től 2021. július 9-én pedig a Shang-Chi-film. Az Örökkévalók 2021. november 5-én debütál, a várva-várt Pókember 3 Tom Holland, Jamie Foxx, Alfred Molina, Adrew Garfield, Emma Stone, Tobey Maguire, Zendaya és Benedict Cumberbatch főszereplésével pedig 2021. december 17-én jön.

12658_1563709599_3915.jpg

2022. március 22-én érkezik a Doctor Strange 2, május 6-án a Taika Waititi-rendezte Thor 4, s ezt követi a Fekete Párduc 2 július 8-án, a Sony Animation részéről pedig az Irány a Pókverzum! második része 2022. október 7-én. A Marvel Kapitány 2 az utolsó, biztos premierdátummal rendelkező Marvel-film 2022. november 11-én, azonban a stúdió lestoppolta a 2023-as éven a február 17-ét, a május 5-ét, a július 28-át, illetve a november 3-át.

Szólj hozzá

érdekes hírek hír disney érdekesség friss blade marvel érdekességek loki avengers war machine nick fury pókember 3 what if bosszúállók fantasztikus négyes fekete özvegy hawkeye groot MCU ms marvel marvel kapitány morbius cineart she-hulk venom 2 hangya és a darázs shang-chi cineartblog doctor strange 2 thor 4 fekete párduc 2 moon knight a galaxis őrzői 3 wandavízió falcon and the winter soldier marvel zombi pókverzum 2 secret invasion