2020. dec 14.

Chadwick Boseman „a Korszak Hőse”

írta: Siktár Vivi
Chadwick Boseman „a Korszak Hőse”

Posztumusz elismerésben részesült Chadwick Boseman az MTV Film és TV Díjátadón, melyet Don Cheadle és Robert Downey Jr. konferált fel. „A Korszak Hőse” címmel az MTV tisztelettel adózik „egy olyan sztár hősies jelenléte mellett, aki nem csupán a filmvásznon volt heroikus, hanem a magánéletben is”. Downey szerint Boseman „energiája és intenzív játéka tagadhatatlan volt”, valamint „megtestesítette, mit jelent szuperhősnek lenni”.

3_2018-oscars-seliger-portrait-studio-chadwick-boseman-ss08.jpg

Cheadle így szólt a 43 évesen elhunyt színész kapcsán: „Akármikor kamera elé állt, inspiráló volt és mindenkire nagy hatást gyakorolt, és minden egyes szerepével újabb és újabb sereg rajongót szerzett. Hatalmas ereje volt, hogy egyesítse az embereket a munkájának szeretetében s magánemberként is mindenki nagyra tartotta őt. A maradandó öröksége, hogy egyesítette egy nagyobb cél érdekében az embereket.”

3-_robert-downey-jr-don-cheadle-chadwick-boseman-1200.jpg

A két Marvel-színész kiemelte, hogy nem csupán a Fekete Párduc főszerepéért emlékezhetünk Boseman-ra, hanem Thurgood Marshall, James Brown és Jackie Robinson megformálásáért is. „Chadwick örökké Fekete Párduc lesz, de ennek ellenére lehengerlően ábrázolt ikonikus és meghatározó történelmi figurákat, akik örökre megváltoztatták a világot.” – mondta Cheadle, majd hozzátette, hogy emberséges és nagyszerű alakításai miatt egyaránt emlékezhetünk a tragikusan elhunyt színészre. Downey kiemelte, hogy Boseman rákkal való hosszas küzdelme ellenére számtalan jótékonysági mozgalmat indított, s amíg tudta, segítette a rákkal küzdők tömegét.

3-_chadwick-boseman-oscars-2018-black-panther-927294082-1520219215.jpg

Szólj hozzá

érdekes mtv disney érdekesség hős marvel megemlékezés elhunyt james brown robert downey jr don cheadle posztumusz fekete párduc mtv awards chadwick boseman cineart thurgood marshall cineartblog Ma Raineys Black Bottom a korszak hőse jackie robinson