2020. dec 19.

Az eredeti főszereplőkkel készül a Szex, hazugság, video 2. része

írta: Csurilla Dániel
Az eredeti főszereplőkkel készül a Szex, hazugság, video 2. része

1989-ben megszületett minden idők egyik legikonikusabb függetlenfilmje, a Steven Soderbergh által rendezett Szex, hazugság, video, mely felpezsdítette az underground filmkészítés iránti érdeklődést, s beindította Soderbergh karrierjét. A film elnyerte a Sundance Filmfesztivál közönségdíját, majd a cannes-i Aranypálmát és a kritikusok díját, s még Oscar-jelölést is kapott az eredeti forgatókönyv.

b_cast.jpg

Három évtizeddel később Soderbergh visszatér első nagyjátékfilmjéhez egy folytatás erejéig, melybe magával hozza Andie MacDowell-t és Laura San Giacomo-t, a Szex, hazugság, video két női főszereplőjét. A Filmmaker Magazine-nak adott interjújában a rendező beszél legújabb filmjéről, a Szabad szavakról, valamint egy általa írt forgatókönyvről a Szex, hazugság, videohoz, amit a karantén alatt írt.

Amikor a filmre gondoltam, észrevettem, hogy valójában egy olyan történet érdekel, ami a két nővérről szól harminc évvel később. Az egyiknek olyan idős most a gyereke, mint a nő volt az előző film idején. Mind Andie, mind Laura beleegyeztek a folytatásba.” – mondta Soderbergh, akitől nem idegen a folytatások készítése (Ocean’s-filmek, Magic Mike-filmek).

steven-soderbergh-set-traffic.jpg

Az 1989-es első részben MacDowell egy boldogtalan házasságban élő nőt alakít, akinek férje (Peter Gallaghar) megcsalja őt a nővérével (Giacomo), s eközben a karakter maga is viszonyt kezd férje kollégájával, James Spader karakterével. A Miramax-nál készült Szex, hazugság, video 1,2 millió dollárból készült, és 36 millió dollár bevételre tett szert világszerte.

Bár Soderbergh nem osztott meg további információkat a készülő folytatásról, kecsegtető a gondolata, hogy áttörő sikerének készítene második részt a sokoldalú rendező. Azonban a forgatás nem történhet meg addig, amíg be nem fejeződik a No Sudden Move utómunkája.

 

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló hbo folytatás szex sex hír érdekesség friss független marvel érdekességek brad pitt george clooney hugh grant filmajánló james spader meryl streep robert downey jr black mirror steven soderbergh avengers andie macdowell oceans 11 bosszúállók miramax függetlenfilm hbo go négy esküvő és egy temetés magic mike ultron kora cineart cineartblog hbo max szabad szavak folytatásfilm let them all talk szex hazugság video