2020. dec 19.

Kiderült, hogy ki játssza majd Whitney Houston-t

írta: Csurilla Dániel
Kiderült, hogy ki játssza majd Whitney Houston-t

naomi-ackie.jpg

A végső tárgyalások zajlanak a Sony és Naomi Ackie között, hogy a színésznő alakítsa Whitney Houston-t az énekesről szóló életrajzi filmben, az I Wanna Dance With Somebody c. filmben. Stella Meghie (The Photograph) rendezi majd a filmet Anthony McCarten (Bohém rapszódia) forgatókönyve alapján.

Meghie azt mondta: „Az év jelentős részét a megfelelő színésznő felkutatásával töltöttük. Naomi Ackie a folyamat minden aspektusából lenyűgözött minket. Meghatott a tehetsége, mivel életre keltette és átformálta ezt a világhírű ikont, s mégis humanitást hozott magával a karakterhez.”

Houston olyan emblematikus dalokért felelős a címben szereplő sláger mellett, mint az I Will Always Love You és a How Kill I Know, ugyanakkor nagyjátékfilmes debütálása a Több mint testőrben volt Kevin Costner oldalán 1992-ben. Érdekes módon az Oscar-díj az I Have Nothing és a Run to You c. dalait jutalmazta jelöléssel, s nem az I Will Always Love You-t. Houson 2012-ben hunyt el. Az I Wanna Dance With Somebody c. film az énekesnő teljes életét felölelő életrajzi zenés film lesz.

whitneyhouston1987-f74d32b55a8db62c2fa35b2aa7c35e1e5a3d6069-s1200-1596057027.jpg

Bár sokunk feje belefájdult már a híres zenészeket, zenekarokat kizsákmányoló filmekbe (Bohém rapszódia, Stardust), Ackie-val a főszerepben bizakodóak lehetünk, ugyanis a színésznő BAFTA-díjat nyert a The End of the F***Ing World c. Netflix sorozatban nyújtott alakításáért, valamint szerepel a Skywalker korában, illetve Steve McQueen antológia-sorozatában, az HBO által forgalmazott Kis fejszében. Legközelebb egy rablós musical női főszereplője lesz, mely a The Score címet viseli.

Azt reméljük, hogy a Houston életéről szóló film érdekes és őszinte módon tudja majd bemutatni a sokoldalú művész életét, és vagy mellőzi majd az életrajzi zenés filmek közhelyeit, vagy olyan elegáns módot talál azok kiaknázására, mint a Rocketman, mely a fantázia és a zene harmóniáját dolgozta fel inspirált, kreatív módon.

Az I Wanna Dance With Somebody 2022. november végén kerül bemutatásra.

Szólj hozzá

érdekes hírek ajánló film mozi sony robin hood superman whitney houston hír érdekesség friss érdekességek énekesnő filmajánló stardust morgan freeman kevin costner witcher ryan reynolds nyughatatlan életrajzi film több mint testőr bodyguard vaják henry cavill zenés film rocketman acélember bohém rapszódia cineart skywalker kora cineartblog kis fejsze naomi ackie the photograph stella meghie i wanna dance with somebody the end of the fucking world