2021. jan 20.

Christopher Nolan Indiában szeretne forgatni

írta: Csurilla Dániel
Christopher Nolan Indiában szeretne forgatni

Fogalmunk sincs, mi lesz Christopher Nolan következő projektje, azonban a világhírű rendező bizakodik abban, hogy a közeljövőben Indiában forgasson. A Tenet számos jelenete Mumbaiban forgott, és Nolan-nak annyira megtetszett az ország, hogy a jövőben további filmjeivel is visszatérne Indiába, melyet az IANS hírügynöksége is megerősített.

christopher-nolan.png

Sosem tervezek nagyon előre, de csodálatos élmények fűznek Indiához, és mindenképpen vissza szeretnék jönni, hogy Indiában és indiai színészekkel dolgozzak. Viszont fogalmam sincs, mi lesz a következő filmem.” – mondta Nolan.

Az ország szeretete természetesen nem véletlen, hiszen a rendező nagy rajongója Bollywoodnak, és különösen kedveli Satyajit Ray Pather Panchali c. filmjét. 2018-ban egy indiai útja során azért kampányolt, hogy a bollywoodi filmek továbbra is celluloidra forogjanak.

Találkozni akartam indiai filmkészítőkkel, hogy többet megtudjak a kultúráról. A jövőben is szívesen néznék indiai filmet. A Pather Panchali különös kedvencem lett az utóbbi időben. Szerintem minden idők egyik legjobb filmje. Azért is utaztam el Indiába, mert többet akarok tudni a helyi filmiparról.” – jelentette ki Nolan.

A Tenet decembertől érhető el lakossági forgalmazásban.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek film mozi hír india érdekesség joker friss batman eredet érdekességek hollywood bollywood the dark knight heath ledger christian bale hugh jackman filmajánló leonardo dicaprio joaquin phoenix christopher nolan blockbuster a sötét lovag kenneth branagh tökéletes trükk robert pattinson interstellar inception csillagok között tom hardy moziélmény dunkirk tenet Matthew McConaughey cineart john david washington cineartblog