2021. jan 20.

Véget ér a Birmingham bandája, de film készülhet belőle

írta: Csurilla Dániel
Véget ér a Birmingham bandája, de film készülhet belőle

peaky-blinders-nta.jpg

A Birmingham bandája, avagy Peaky Blinders egy nagysikerű, BAFTA-nyertes kosztümös gengsztersorozat, és jelenleg is forog a befejező hatodik évad. A klán történetének lezárása a koronavírus miatt majd egy évet csúszott, azonban a sorozat készítője, Steven Knight bizakodó abban, hogy méltó befejezése lesz a sorozatfinálé a Shelby család eposzának.

A BBC One csatornáján nyolc éve debütált a sorozat Cilian Murphy főszereplésével, és exponenciálisan növekvő nézettséget, érdeklődést és rajongótábort ért el ez idő alatt. Az Egyesült Királyságon kívül a Netflix kínálatában érhető el.

Steven Knight így nyilatkozott a befejezésről: „A Birmingham bandája visszatér a csapattal. A koronavírus okozta kényszerszünet után a főszereplő család hatalmas bajba keveredik, és a tét ennél még sosem volt súlyosabb. Úgy hisszük, hogy ez lesz a legjobb szezon mind közül, illetve bizakodunk, hogy a rajongók imádni fogják. Míg a TV sorozat véget ér, addig a történet folytatódni fog más formában.”

peaky-blinders-season-5-cillian-tux.jpeg

A spekulációk szerint ez a „más forma” valójában egy nagyjátékfilmet jelenthet, amely akár a BBC, akár a Netflix gyártásából is kikerülhet, azonban cselekményről és szereplőkről nem tudunk egyelőre semmi bizonyosat mondani. Spin-off lesz, esetleg stand-alone film, előzményfilm?

Caryn Mandaback, a sorozat executive producere, ezt mondta a finálé kapcsán: „A csodálatos, támogató munkatársainkkal a BBC-nél és a Netflix-nél arra jutottunk, hogy ideje biztonságosan megkezdeni a Birmingham bandája lezáró évadának forgatását a szereplők és a stáb biztonságát fenntartva. Köszönjük a rajongóknak a megingathatatlan bizalmat és kitartást. Steve forgatókönyve fantasztikus, és egy grandiózus történet lezárása lesz, amely 2013-as kezdete óta lebilincselte a közönséget. A sorozat világ bizonyos, hogy tovább fog élni.”

A széria befejező szezonja tehát hamarosan elkészül, ami akár azt is jelentheti, hogy még idén láthatjuk a sorozat utolsó felvonását.

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek ajánló sorozat film hír érdekesség joker batman érdekességek warner guy ritchie hugh grant mad max the dark knight heath ledger christian bale filmajánló jared leto jack nicholson finálé venom jason statham joaquin phoenix christopher nolan netflix a sötét lovag sorozatajánló robert pattinson tom hardy úriemberek Matthew McConaughey peaky blinders steven knight cineart cineartblog cilian murphy birmingham bandája