2021. jan 24.

Tilda Swinton befejezte titkos filmjének forgatását

írta: Szalai Szimi
Tilda Swinton befejezte titkos filmjének forgatását

3000_2.jpeg
Abban mindenki egyetérthet, hogy korunk egyik legsokszínűbb és legpompásabb színésznője, Tilda Swinton. Megfordult már olyan emlékezetes szerepben is, mint a boszorkány a Narniában, az ősmágus a Doctor Strange és Bosszúállókfilmekben. Emellett persze sok más karaktert is magára öltött és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Wes Anderson(Grand Budapest Hotel), David Fincher (Benjamin Button különös élete), Jim Jarmusch (Halhatatlan szeretők) és még Tarr Béla (A londoni férfi) neve is ott van ezen a bizonyos listán.

Így hát minden okunk megvan az örömre, amikor azt a hírt kapjuk, hogy nem is egy, de két projektben is részt vesz. Az egyik ezek közül  Joanna Hogg rendezésében zajlott és információink szerint a forgatások befejeződtek. Állítólag a titkos film, amelyen eddig dolgoztak a “The Eternal Daughter” címet viseli. Swinton mellett olyan nevek szerepelnek, mint Carly-Sophia Davies és Joseph Mydell. A rendező és Tilda már dolgozott együtt, például a Szuvenír c. film első és második részében is.

Ezen kívül Swinton még egy ismert filmkészítővel is összeáll egy projekt erejéig, amely a “Immunodeficiency” címre hallgat és felelőse Christopher Doyle lesz. A történet egy méhészről szól, aki Ausztráliába utazik, ahol egy megszállott fiatal nő fogságba ejti és rabjaként tartja őt. Doyle egyébként számos filmen közre működött a legendás Wong Kar Waiázsiai rendezővel.

Ahogy azt láthatjuk, rengeteg új filmet várhatunk Swintontól, a fent említetteken kívül még készülőben van egy George Miller film is, a “Three Thousand Years of Longing”.

Szólj hozzá

hírek film mozi hír tilda swinton Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt