2021. jan 25.

Friss képek érkeztek Chris Rock Fűrész filmjéhez

írta: Csurilla Dániel
Friss képek érkeztek Chris Rock Fűrész filmjéhez

Chris Rock eredeti ötlete nyomán ismét visszatérhetünk Jigsaw, avagy Kirakós játékába a Spirál: Fűrész hagyatéka c. filmben, mely csaknem egy évvel az eredeti bemutató után érkezik. A film rendezője Darren Lynn Bousman, aki a Fűrész II-től a Fűrész IV-ig volt a horrorsorozat direktora. A Chris Rock – aki az egyik kreatív producer is – és Samuel L. Jackson főszereplésével készült rebootban rendőrökre fog vadászni a sajátos értékrendszerrel rendelkező, rejtélyes sorozatgyilkos.

spiral-the-book-of-saw-chris-rock-1.jpg

Bár arról nincs információnk, hogy Tobin Bell, a Kirakóst alakító veterán színész, visszatér-e népszerű karakterét megformálni, a Spirál-hoz ennek ellenére új promóciós képek érkeztek, melyeket tartalmunkban a készítők szándéka szerint a Hetedik vizuális világa inspirálta. Bousman az Empire magazin interjújában erősítette meg mindezt.

Szerettük volna, hogy a Hetedik világára hasonlítson a film. Viszont emellett ugyanúgy a Fűrész-mitológiával dolgozunk majd.” – mondta a rendező, majd hozzátette: „Amikor az előző Fűrész-részeket csináltam, még nagyon fiatal voltam. Szerintem a trancsírozás és az erőszak mostanra nevetséges lett, ugyanis semmi értelme, ha nem a történetet szolgálja. Sokkal inkább lesz karaktercentrikus, feszült és ijesztő az új rész.”

chris-rock-spiral.jpg

Másfél éve érkezett a hír, hogy Rock új értelmezést szeretne találni a Fűrész-mítoszban, ami a zsarugyilkos után nyomozó, fekete detektívekről szól. A premissza az, hogy erőszakos halálesetek történnek, melyeket nagy mértékben a Fűrész nevű sorozatgyilkos bűntettei inspirálják. Annak ellenére, hogy Rock elsősorban stand-up komikus, illetve vígjátékszínész, korábban a Fargo negyedik évadában már megmutatta drámai oldalát is egy kegyetlen maffiavezér szerepében.

A Fűrész-széria James Wan rendezésével indult 2004-ben, és nem egy „gyilokpornó” volt, hanem egy pszichológiai thriller, egy kamaradráma nagyon alacsony költségvetésből. A következő három részt rendező Bousman ezzel szemben már nyíltan erőszakosabb, hentelősebb horrorfilmeket készített, melyet további három rész (Fűrész V, VI és Fűrész 3D) követett. 2017-ben a Spierig fivérek (Időhurok) rebootja, a Fűrész: Újra játékban volt a legutóbbi sorozatgyilkosos film. A széria összesen 976 millió dollárt szedett össze az eddigi nyolc filmmel. A Spirál egyetlen előzetese majdnem egy éve érkezett.

Reméljük, kortárs relevanciában, megújult ijesztésekben és szükségszerű profizmussal megalkotott filmben lesz részünk május 21-én, ami sokkal inkább hasonlít majd a Hetedikre, vagy akár az első Fűrészre, mint a kevésbé sikerült folytatásokra.

Mellékgondolatként szeretném azonban megjegyezni, hogy Charlie Clouse eredeti zenéje, különösen a Hello Zepp emblematikus témájává vált a Fűrész-sorozatnak, és csak reménykedni tudok benne, hogy a Spirálban visszatérő zeneszerző belecsempészi majd az ikonikus taktusokat a filmbe.

Szólj hozzá

érdekes hírek előzetes premier horror krimi hír erőszak bemutató érdekesség friss thriller fűrész saw sorozatgyilkos hetedik seven érdekességek brad pitt kevin spacey chris rock filmajánló morgan freeman harcosok klubja se7en jigsaw adam sandler david fincher fargo spiral amber heard jason momoa tobin bell aquaman james wan Samuel L. Jackson démonok között cineart cineartblog spirál fűrész hagyatéka