2021. jan 26.

Ana de Armas elárulta, hogyan készült Marilyn Monroe szerepére

írta: Csurilla Dániel
Ana de Armas elárulta, hogyan készült Marilyn Monroe szerepére

Valós személyeket megformálni cseppet sem könnyű, és Ana de Armas valóságos kálvárián van túl a Blonde c. életrajzi filmdráma forgatása után, amely Marilyn Monroe-ról szól Andrew Dominik rendezésében.

A hosszú ideje beharangozott Blonde Joyce Carol Oates 2000-ben publikált könyvét veszi alapul, amely egy fikciós betekintéssel szolgál Hollywood ikonikus szőkéjének életébe. A film Andrew Dominik első nagyjátékfilmje a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford és az Ölni kíméletesen után.

ap_19321002539629.jpg

A kubai színésznő egyik jellegzetessége erős akcentusa, és emiatt nehéz dolga akadhatna elhitetni a közönséggel, hogy a Van, aki forrón szereti Vad Virágját alakítja. A London Times-nak adott interjújában de Armas arról a keserves, majdnem egy évig tartó folyamatról beszél, amíg Monroe sajátos akcentusát elsajátította.

Megpróbáltam! Alig kilenc hónapig tartott a dialektikai edzés, a gyakorlás és az utószinkronnal együtt. Valóságos kínzás volt, ami szörnyen kifárasztott. Úgy éreztem, hogy kisült az agyam.” – mondta de Armas.

Ugyanakkor a színésznő arról is szót emel, milyen érzés egy olyan legendás személyt alakítani, mint Monroe, akit korábban Michelle Williams formált meg a 2011-es Egy hét Marilynnel c. filmben, mely szintén egy fikciós találkozásról szól.

„Sokat gondolkoztam azon, hogy nőként a filmiparban milyen általános hasonlóságokat fedezhetek fel az 1930-as, 40-es, 50-es évek és napjaink között, amikkel azonosulni tudok, illetve milyen az, amikor az embernek nincsenek rajongói, vagy családja, és úgy akar sikert elérni. Szóval nagyon nehéz volt.” – tette hozzá a színésznő.

1_-main-image_marilyn-monroe-style-1-grazia-e1563659554248-682x351.jpg

De Armas pályája egyik meghatározó filmje a Keanu Reeves-vezette, Eli Roth által rendezett Kopp-kopp, ami után a színésznő karrierje az utóbbi időkben egyértelműen felfelé ívelt olyan filmekkel, mint a Szárnyas fejvadász 2049, vagy a Tőrbe ejtve, mely utóbbiért Golden Globe-jelölést is kapott. Egyaránt szerepel a kilenc hónap múlva érkező, Nincs idő meghalni Bond-filmben egy fontosabb mellékszerep erejéig, valamint idén látható lesz egykori párjával, Ben Affleck-kel való közös szerepében a Deep Water c. thrillerben.

A Blonde lesz de Armas első főszerepe, és az egyik legnagyobb projektje. A színésznő tisztában van azzal, hogy milyen érzés kubaiként Hollywood legkönnyebben felismerhető üdvöskéjét megszemélyesíteni.

Csak egyszer kellett meghallgatásra mennem Marilyn miatt, és Andrew rögtön azt mondta, hogy ’te vagy az’, de mindenki más is ott volt a szereplőválogatáson. Ott voltak a producerek, a pénzes fickók. Mindig van valaki, akit arról kell meggyőznöm, hogy elég jó vagyok. Tudtam, hogy képes vagyok megcsinálni. Kubaiként eljátszani Marilyn-t igazán áttörő érzés volt. Nagyon akartam a szerepet.” – mondta Ana de Armas.

erlaxyowoaaoj0z.jpg

„Amikor az emberek azt a híres fotót nézik, amin ő mosolyog és teljesen gondtalannak tűnik, akkor nem tudja senki, hogy valójában mennyi fájdalom volt a lelkében.” – tette hozzá.

A Netflix egyelőre nem jelentett be premiert a Blonde számára, azonban minden bizonnyal ősszel érkezik majd a film, hogy versenybe szálljon a következő év díjszezonjának további Oscar-játékosaival.

Szólj hozzá

érdekes hírek harrison ford hír érdekesség friss blonde marilyn monroe james bond érdekességek ben affleck brad pitt keanu reeves hollywood daniel craig leonardo dicaprio quentin tarantino adaptáció eli roth michelle williams chris evans életrajzi film casey affleck ryan gosling roger deakins rian johnson ana de armas deep water van aki forrón szereti egy hét marilynnel ölni kíméletesen Andrew Dominik rami malek szárnyas fejvadász 2049 kopp-kopp cineart cineartblog tőrbe ejtve nincs idő meghalni kék valentin