2021. jan 26.

Sofia Coppola sorozatot készít az Apple-nek

írta: Csurilla Dániel
Sofia Coppola sorozatot készít az Apple-nek

Ugyan közel sem olyan magas feliratkozószámmal rendelkezik az Apple TV+ (10 millió előfizető), mint a Netflix, vagy a Disney+, az utóbbi években mégis jelentős mennyiségű filmkészítőt győztek meg a tartalmaik bővítéséről. A sorba tartozik Martin Scorsese, Steven Spielberg (Elképesztő történetek), Phil Lord és Chris Miller, valamint most már Sofia Coppola is.

sofia-coppola-apple-750x400.jpg

Edith Wharton könyvének, a The Custom of the Country-nak adaptációját készíti Coppola, mely első tévésorozata lesz, ráadásul karrierjének egyik legjobb fizetését kapja érte. A Wall Street Journal véleménycikkében, ami a feltörekvő streaming szolgáltatókról szól, említésre kerül Sofia Coppola neve, és a filmkészítő „legelképesztőbb fizetése karrierje során”.

A The Custom of the Country egy bizonyos Undine Spragg története, aki egy New Yorkban sikerre vágyó, középnyugati lány. A könyvet így írja le a kiadó: „A materializmus és a félreértelmezett értékek elképesztő tanulmánya a mű, amely napjainkban éppen olyan hatalmas erővel bír a kapzsiságot és a hatalmat vizsgálva, mint amikor íródott, majdnem száz évvel ezelőtt.”

Sofia Coppola az utóbbi időben ugyan elkészítette A Very Murray Christmas-t, mely egy abszurd, ám varázslatosan bájos, netflixes karácsonyi különkiadás, illetve tavaly októberben a Felkeverve is az Apple TV+ oldalán debütált, viszont sorozatot még sosem készített a rendező. A jelentős fizetése bizonyosan számottevő mértékű költségvetést von maga után a projekt kapcsán, mely akár már az éven elkészülhet.

Szólj hozzá

apple streaming érdekes star wars érdekesség coppola nicolas cage pókember érdekességek steven spielberg keresztapa al pacino robert de niro bill murray martin scorsese leonardo dicaprio netflix francis ford coppola szellemirtók ghostbusters marlon brando godfather james caan sofia coppola sorozatajánló han solo chris miller oscar-díj rashida jones iPhone Hírek Hír phil lord a wall street farkasa lego kaland cineart pókverzum cineartblog apple tv+ felkeverve