2021. jan 26.

Folytatást kaphat Dwayne Johnson egyik legelborultabb filmje

írta: Csurilla Dániel
Folytatást kaphat Dwayne Johnson egyik legelborultabb filmje

Nemrég arról számolhattunk be, hogy Richard Kelly első filmje, a kultikus Donnie Darko idén ünnepli 20. születésnapját, és a rendező megerősítette a híreszteléseket, miszerint a Jake Gyllenhaal-t A-listás sztárrá röpítő science fiction elkészítésében nagy mértékben benne volt a keze Christopher Nolan-nek. Kelly most arról beszél, hogy folytatni szeretné A káosz birodalma c. filmet, és nem mást szeretne a főszerepre, mint Dwayne Johnson-t.

20-movies-booed-at-cannes-8-750x400.jpg

Abban a korban élünk, amikor gyakorlatilag nem számít egy adott filmnek az anyagi bukása abból a szempontból, hogy rendezői változat, folytatás, vagy sorozat készüljön belőle. Richard Kelly, aki az utóbbi évtizedben egyetlen filmet sem készített, nagyon szívesen meglátogatná ismét 2005-ös filmje világát A káosz birodalma 2 alkalmával.

A részint posztapokaliptikus szatíra, részint kőkemény science fiction krimi története egy háromnapos hőséghullám alatt játszódik a július 4-i hétvége előtt. Egy amnéziában szenvedő akciósztár találkozik egy pornószínésznővel, aki éppen saját reality TV projektjén dolgozik, azonban az egyenletbe kerül egy rendőr, aki a központi szereplőjévé válik egy hatalmas összeesküvésnek.

Nem kisebb sztárokat vonultat fel A káosz birodalma, mint Dwayne Johnson, Mandy Moore, Sarah Michelle Geller, Justin Timberlake, Christopher Lambert, Jon Lovitz, Amy Poehler, Miranda Richardson, Seann William Scott, Wallace Shawn, Kevin Smith és Eli Roth. Azonban a 2005-ben bemutatott, ambíciókkal teli, ám elborult filmnek nézői és kritikai fogadtatása egyaránt keservesen negatív volt. A 15-17 millió dollárból készült film mindössze 374 ezer dollárt szerzett.

2020-10-13-20_08_14-photos-750x400.png

Az Entertainment Weekly-nek adott interjújában Kelly elárulta, hogy azért is szeretné, hogy Johnson visszatérjen a folytatásra, mert 2005-höz képest jelentősen nagyobb filmsztárrá vált a pankrátorból lett színész. „Igen, észleltem. Erről éppen most nem szeretnék beszélni. Viszont nagyon szeretnék ismét Dwayne-nel dolgozni ezen a projekten, és szeretném, hogy az összes színész visszatérjen. A kérdés csak az, hogyan tudjuk mindezt megoldani. Remélem, összejön.” – mondta Kelly.

A rendező elmagyarázta, hogy a folytatás kivitelezése kifejezetten komplikált, azonban már évek óta tervezi annak elkészítését. Ugyan sok értelme nincs, Kelly vonakodik feladni, és a streaming platformokban, illetve a sorozatok világában látja a jövőt.

Egy ideje már írom A káosz birodalma folytatását, és azon agyalok, hogyan tudnám megcsinálni a filmet. Nem fogom feladni. Addig teperek előre, akár életem végéig, amíg el nem készül a film. Hiszem a projektben, és úgy gondolom, hogy nagyon izgalmas irányokba mehetünk a folytatással, különösen a streaming szolgáltatókban és a hosszútávú történetmesélésben rejlő potenciál aspektusából. Meglátjuk, mi lesz.” – tette hozzá Richard Kelly.

vlcsnap-139737.png

Ugyan Dwayne Johnson még nem tud róla, de A káosz birodalma folytatásában Kelly nagyon szeretné, hogy ismét elvállalja a főszerepet, azonban feltételezhetőleg a további sztárok sincsenek mindennek tudatában. Kelly tántoríthatatlan és inspirált, így akár még el is készülhet a folytatás film, vagy akár sorozat formájában.

Szólj hozzá

érdekes hírek szex hír pornó donald trump összeesküvés érdekesség donnie darko justin timberlake eredet szatíra pókember kultfilm kevin smith érdekességek george bush ben affleck brad pitt jake gyllenhaal filmajánló leonardo dicaprio quentin tarantino barack obama eli roth joe biden christopher nolan iraki háború hegylakó christopher lambert southland tales richard kelly sean william scott a káosz birodalma dwayne johnson tom hardy tom holland tenet cineart cineartblog