2021. feb 01.

A Robotzsaru sztárja szerint is rossz a 2014-es feldolgozás

írta: Csurilla Dániel
A Robotzsaru sztárja szerint is rossz a 2014-es feldolgozás

robocop_592x299-7.jpg

Paul Verhoeven klasszikusa, az 1987-ben készült Robotzsaru film Peter Weller főszereplésével egy kőkemény, korhatáros, gyakorta nevetséges, ám helyenként intelligens szatírája az amerikai társadalomnak.

A Robotzsaru mint franchise már sokkal kevésbé összeszedett. 1990-ben és 1993-ban rosszabbnál rosszabb folytatásfilmek készültek, valamint egy rövid életű élőszereplős tévésorozatot és két további animációs sorozatot is szült a széria a számos képregény, könyv, videójáték és csatolt termék mellett.

A Sony és az MGM társulása a 2010-es években bejelentették, hogy feldolgozzák Verhoeven kultfilmjét az Elit halálosztók-filmek rendezőjével, José Padilha-val, és megszerezték a főszerepre Joel Kinnaman-t, a feltörekvő svéd-amerikai színészt Gary Oldman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, továbbá Jackie Earle Haley és Jay Baruchel részvételével.

robocop-2014.jpg

A 100-130 millió dollárból készült, PG-13 korhatár-besorolású film 2014 februárjában mutatkozott be megosztók kritikák, közepes jegyirodai eladások és kimondottan negatív nézői visszajelzések kíséretében. A tervezett folytatások – melyek egyikének rendezője Neill Blomkamp lett volna – teljesen összedőltek, és a Robotzsaru-filmsorozat jövője a levegőben maradt.

A James Gunn rendezésében készült The Suicide Squad-ot promózva Joel Kinnaman elárulta a The Playlist Podcast-nek, milyen volt elkészíteni a 2014-es Robotzsarut.

Ez volt az első nagyköltségvetésű filmem. Minden színészi ösztönömre szükség volt. Mondjuk, azt nem értettem, miért fekete ruhában feszítek. Nem volt semmi értelme.” – mondta Kinnaman.

ss-robocop-030.jpg

„Az első interjú, amit a Robotzsaru miatt csináltam, akkor volt, miután bejelentették, hogy én leszek a főszereplő. Rögtön az első kérdés, amit hozzám szegeztek az volt, hogy korhatáros lesz-e film. Én nyilván azt mondtam naivan, hogy ’persze’, hiszen csak egy idióta készítene gyerekbarát Robotzsarut. A következő reggel 47 nem fogadott hívásom volt.” – tette hozzá az Öngyilkos osztag színésze.

Szerintem a készítők nem kalkuláltak azzal, miért szeretik a rajongók annyira az eredeti filmet. Tisztelettel kellett volna adózni az emléke előtt. Sem a producere, sem a filmkészítők, sem jómagam nem voltunk azzal tisztában, hogyan kell mindezt megtenni helyesen. Filmként működik, de Robotzsaru-moziként nem.” – fejezte be a színész.

Kinnaman legközelebb a Brothers by Blood c. krimiben fog feltűnni, majd az augusztus 6-án mozikban és az HBO Max oldalán egyszerre debütáló The Suicide Squad-ban.

Szólj hozzá

érdekes hírek premier hír robotzsaru érdekesség joker érdekességek watchmen zack snyder filmajánló daniel craig arnold schwarzenegger jared leto justice league paul verhoeven david fincher robocop gary oldman michael keaton peter weller idris elba emlékmás district 9 james gunn neill blomkamp igazság ligája tetovált lány joel kinnaman harley quinn Samuel L. Jackson chris pratt dave bautista margot robbie a galaxis őrzői öngyilkos osztag cineart cineartblog the suicide squad elit halálosztók