2021. jan 24.

Elkészülhet valaha az Öngyilkos Osztag rendezői változata?

írta: Csurilla Dániel
Elkészülhet valaha az Öngyilkos Osztag rendezői változata?

Zack Snyder „szerzői” Justice League-filmje (avagy a Snyder Vágat) mellett felreppentek pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Suicide Squad rajongói egyenesen követelik a 2016-ban bemutatott antihőscsapatról szóló film rendezőjének, David Ayer-nek saját vágatát a filmhez. Joel Kinnaman az egyike azon kevés visszatérő színésznek, akik láthatóak lesznek James Gunn idén debütáló The Suicide Squad-jában. A színész szerint „sokkal érdekesebb lenne” az Öngyilkos Osztag Ayer Vágata.

joel-kinnaman-suicide-squad-ayer-cut-750x400.jpg

Az ember mindig a készítő változatát akarja látni. Sajnálom, hogy általában a rendező eredeti víziója nem egyezik meg a mozikban bemutatott változattal. Természetesen mindig készen kell állni a kompromisszumra. Szerintem minél nagyobb a költségvetés, annál nagyobb a kompromisszum. Néha legalábbis így van.” – mondta Kinnaman, aki a csapat vezetőjét, Rick Flag-et alakítja.

„Biztos vagyok benne, hogy az Ayer Vágat sokkal érdekesebb lenne. David értelmezése a Joker-ről (Jared Leto) nagyon izgalmas, de a látott filmből ez sajnos nem jött le.” – tette hozzá a svéd színész.

Kinnaman ugyan nem bízik abban, hogy a Warner Bros megfontolná David Ayer saját változatának elkészítését a Suicide Squad-hoz – hiszen a Snyder Vágat is további 70 millió dollárba került –, azonban Gunn The Suicide Squad-ja kapcsán sokkal derűlátóbb.

wb-888574413101-full-image_gallerybackground-en-us-1504651645355_sx1080.jpg

Egy teljesen különböző világ James Gunn filmje. Abszolút eltér minden eddigitől. Lényegében teljesen tiszta lappal indítottunk, és egyáltalán nem úgy tűnt, mintha folytatást készítenénk. Sokkal inkább hasonlít egy reboot koncepciójához. Valahol a kettő között.” – mondta Kinnaman.

Az Öngyilkos osztag következő küldetése a dél-amerikai Colto Maltese szigetére vezeti őket, ahol el kell pusztítaniuk Jotunheim-et, az egykori náci börtönt és a kísérleti bázist, ami politikai foglyoknak, valamint különféle emberkísérleteknek adott otthont.

Visszatér Margot Robbie, Viola Davis, Jai Courtney és Kinnamon is eredeti szereplőkként, azonban valóságos sztárparádéval bővül a The Suicide Squad. Ezúttal Idris Elba lesz Bloodshot, viszont szerepel a filmben Nathan Fillion, Michael Rooker, Pete Davidson, Taika Waititi, Peter Capaldi, David Dastmalchian, továbbá John Cena és Sylvester Stallone is egyaránt.

„Úgy gondolom, hogy Gunn-nak nem volt szüksége semmilyen kompromisszumra. Pontosan azt a filmet készíthette el, amit elhatározott a fejében. Biztos vagyok benne, hogy minden idők legdrágább erősen korhatáros filmje lesz, ami valaha készült. Durván mocskos és hihetetlenül bugyuta. Szinte már gyermeki humorú, ennek ellenére kimondottan megindító pillanatokat tartalmaz. Mindemellett nagyon erőszakos. Minden karakter baromira elborult.” – fejezte be Kinnaman.

James Gunn The Suicide Squad-ja augusztus 6-án kerül bemutatásra mozikban és az HBO Max-on. A rendező szerint nem érdemes túlságosan ragaszkodni egyik karakterhez sem, mert hullani fognak, mint a legyek.

Szólj hozzá

érdekes hírek hír érdekesség friss sylvester stallone batman will smith érdekességek ben affleck zack snyder heath ledger christian bale filmajánló jared leto justice league joaquin phoenix christopher nolan robert pattinson idris elba viola davis jason momoa igazság ligája john cena david ayer joel kinnaman henry cavill suicide squad Harley Quinn gal gadot margot robbie öngyilkos osztag taika waititi cineart cineartblog the suicide squad snyder vágat synder cut ayer vágat ayer cut