2021. feb 05.

Roland Emmerich egy modernkori Varázsfuvolát készít

írta: Csurilla Dániel
Roland Emmerich egy modernkori Varázsfuvolát készít

pic_20180820115127_ut6pjywur3r.jpg

A posztmodern katasztrófafilmek atyja, Roland Emmerich ismét abszurd filmötlettel rukkol elő, méghozzá kortárs feldolgozást készít Mozart világhírű A varázsfuvola c. operájához a Trónok harca gonosztevője, Iwan Rheon, valamint Jack Wolfe (Vaják) és Asha Banks (Az Úr sötét anyagai) főszereplésével.

A varázsfuvola forgatása február 8-án kezdődik a müncheni Bavaria Studios-ban. Annak ellenére, hogy Emmerich csupán producerként vesz részt a munkában, A függetlenség napja készítőjének neve tagadhatatlan vonzerővel rendelkezik a finanszírozás szempontjából.

Florian Sigl ül a rendezői székbe, aki A varázsfuvola történetét a modernkori Európába helyezi, és egy fiatal fiú utazásait követi majd, aki rábukkan Mozart varázslatos világára. 1975-ben Ingmar Bergman készített egy intertextuális, tévéfilmes feldolgozást az operához, amely az alapmű szempontjából napjaink leghíresebb adaptációja.

small_marcel_weber_and_patrick_art_the_magic_flut_hires_0005-002.jpg

Emmerich jelenleg a Moonfall c. katasztrófafilmje utómunkáin dolgozik, amelynek főszereplője Patrick Wilson, Donald Sutherland, Halle Berry, Charlie Plummer és Michael Peña. A történet a címből magától értetődik, ugyanis ezúttal a Hold fogja a bolygónk pusztulását okozni, miután egy aszteroidavihar a Föld felé irányítja az égitestet. Nem vicc. A Lionsgate 150 millió dollárt adott a Moonfall-ra, és akár már idén mozikba kerülhet.

Szólj hozzá

opera érdekes hírek premier hír érdekesség friss musical mozart will smith érdekességek ingmar bergman katasztrófafilm filmajánló halle berry michael bay adaptáció the witcher roland emmerich a függetlenség napja bill pullman donald sutherland patrick wilson wolfgang amadeus mozart varázsfuvola trónok harca vaják michael pena henry cavill Jeff Goldblum démonok között charlie plummer iwan rheon az úr sötét anyagai cineart cineartblog moonfall the magic flute jack wolfe asha banks