2021. feb 08.

Marvel rendezőt kap az új Drakula adaptáció

írta: Csurilla Dániel
Marvel rendezőt kap az új Drakula adaptáció

A Universal Pictures megtalálta új Drakula-filmjének rendezőjét, méghozzá az Oscar-várományos Nomadland (avagy A nomádok földje) és a Marvel-féle Örökkévalók készítője, Chloé Zhao képében. A legfrissebb értesülések szerint a Bram Stoker műve nyomán készülő Drakula egy „eredeti, futurisztikus western” lesz.

A kétszeres Golden Globe-jelölt Zhao írója, rendezője és producere lesz az új Drakulának, amelyről a Universal elnöke, Peter Cramer is nyilatkozott: „Chloé egyedülálló tehetségével alábecsült és meg nem értett történeteket mesélt eddig. Izgatottak vagyunk, hogy vele dolgozhatunk, és együtt értelmezhetjük újra minden idők egyik legikonikusabb kívülálló karakterét.”  

dracula_bleeding_heart_romance_gary_oldman.jpg

Zhao hozzátette: „Mindig is érdekfeszítőnek találtam a vámpírok és a túlvilági teremtmények koncepcióját, s mindazt, amit megtestesítenek. Örömmel tölt el, hogy a stúdióval és egy remek kreatív csapattal dolgozhatok, hogy ezt a szeretett karaktert feltámasszuk.”

Bram Stoker nagysikerű könyve 1897-ben jelent meg, és újraértelmezte a horror-irodalom műfaját. A Drakula karakterei számtalan filmben, tévésorozatban, színdarabban, videójátékban és megannyi további médiumban megjelentek már. Lugosi Béla 1931-es alakításától kezdve Christopher Lee 1958-as filmjén keresztül egészen a Gary Oldman főszereplésével készült 1992-es filmig valóban számtalan alakot öltött már a Sötétség Hercege.

A Universal legutóbb Luke Evans főszereplésével készítette Az ismeretlen Drakulát, mely egy új generációval ismertette volna meg a gótikus Szörnyuniverzumot, azonban a tervek dugába dőltek. A Blumhouse oldaláról az utóbbi években Karyn Kusama neve került előtérbe, aki egy könyvhöz hűséges Drakula-filmet készített volna, azonban úgy fest, a projektet végül Chloé Zhao kapta.

nomadland-sshootonline.jpg

A rendezőnő két függetlenfilmet készített, a kritikuskedvenc A rodeóst és a Frances McDormand főszereplésével készült Nomadland-et, mely utóbbi a legesélyesebb Oscar-filmnek ígérkezik. Zhao egyébiránt a Marvel égisze alatt készülő Örökkévalók rendezője is, mely idén debütál a mozikban november 5-én. Zhao kismillió filmdíjjal büszkélkedhet a Nomadland okán, és legutóbb a Golden Globe-jelöltek között is kiemelkedett a neve, mivel forgatókönyvírói és rendezői jelölést is kapott.

A Drakula egyelőre kezdeti fázisban tart, és nincsenek bejelentett színészek, sem forgatási időpont, avagy bemutatói dátum, Zhao neve mégis magas minőséget sejtet.

Szólj hozzá

érdekes hírek horror star wars western hír érdekesség friss érdekességek angelina jolie filmajánló al pacino robert de niro drakula francis ford coppola golden globe marlon brando science fiction gary oldman dracula christopher lee frances mcdormand lugosi béla bram stoker a keresztapa trónok harca oscar-díj luke evans peter cushing a láthatatlan ember kit harrington richard madden rogue one zsivány egyes cineart mandalorian cineartblog mandalóri nomadland ismeretlen drakula