2021. feb 11.

A "Lelki ismeretek" közel 100 millió dolláros bevételnél tart

írta: Arany Gergő
A "Lelki ismeretek" közel 100 millió dolláros bevételnél tart

A Pixar decemberben bemutatott animációs filmje, a Lelki ismeretek (Soul) minden szempontból „nagy dobásnak” ígérkezett: megvolt a klasszikus, Pixart idéző, komolyabb hangvételű története, szerethető és humoros karakterei, ráadásul a Pixar egyik legsikeresebb és legtehetségesebb dolgozója, Pete Docter rendezése alatt valósul meg. Ez volt azonban az első olyan Pixar-film, ami nem moziban, hanem internetes streamerszolgáltatón jelenik meg. A Disney +-os megjelenés azonban látszólag nem érintette túlságosan a film sikerét, ugyanis december óta világszerte az egyik legnagyobb kasszasikernek számít, nemrég pedig elérte a 100 millió dolláros bevételt.

22soul-blackness1-superjumbo-v3.jpg

A Disney legnagyobb felvevőpiacain – Kínában, Dél-Koreában és Oroszországban –  a Soul továbbra is a legnézettebb filmek toplistáján van, csak az elmúlt hétvégén közel hétmillió dollárt ért el ezekbne a régiókban. Az adatok szerint Oroszországban minden idők harmadik legnagyobb bevételű Pixar-animációjává vált, az Agymanók (Inside Out) és a Hihetetlen család (The Incredibles) után, míg Kínában második helyen áll – csupán a 2017-es Coco előzi meg.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film soul disney érdekesség heti érdekességek pixar Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt