2021. feb 11.

Újabb romantikus, a Covid-19 idején játszódó film készül

írta: Csurilla Dániel
Újabb romantikus, a Covid-19 idején játszódó film készül

baltasar_kormakur.jpg

Az utóbbi évben több olyan hollywoodi film is készült, amelyek valamilyen formában megpróbálták kiaknázni – és kizsákmányolni – a világjárvány tragikus természetét, ráadásul egy szerelmi történetet helyeztek a középpontba. Ilyen alkotás volt a Songbird és a Karantén meló (avagy Locked Down), ugyanakkor az ijesztgetések szerelmesei a Host c. természetfeletti horrort egyaránt ismerhetik, mely egy Zoom-hívás folyamán játszódó démonos film.

Akiknek elegük van a koronavírusból, valamint a stúdiórendszer ügyeskedéséből, hogy a lehető legsablonosabban továbbgondolják a Covid-19 narratív aspektusait, azok számára nem lesz nagy meglepetés, hogy a koronavírus témájú filmek tábora tovább gyülemlik. Ezúttal Baltasar Kormakur készít egy újabb romantikus filmet, amely a pandémia drámai közegében kerül lebonyolításra. Az izlandi filmkészítő ült a Csempészek, a 2 kaliber, az Everest, illetve a Sodrásban rendezői székében, tehát rendkívüli tapasztalatokkal rendelkezik nagyszabású, ám középszerű stúdiófilmek készítésével.

81470177_3003578246342452_3753102913287749632_n.jpg

Kormakur a szintén izlandi Olaf Olafsson könyvének, a Touching-nak adaptációját fogja készíteni, amelyet az alapmű írója formál majd forgatókönyvvé. Olafsson sokáig a Time Warner médiabirodalom elnökhelyettese volt, s az évek során számos sikerkönyvet publikált. A Touching egyszerre fog játszódni a modern kor Reykjavík-jében és Tokiójában, illetve az 1960-as évek Londonjában. Ez utóbbira remélhetőleg választ kínál majd a film. Első látásra valóban egy globális produkció lesz, amely több történetet is összefűz majd a világjárvány idején. A Touching forgatása 2022-ben kezdődik.

Szólj hozzá

érdekes hírek zoom premier hír érdekesség friss denzel washington érdekességek izland everest tom cruise jake gyllenhaal katasztrófafilm filmajánló michael bay ben stiller karantén ben kingsley mark wahlberg világjárvány távoktatás uncharted anne hathaway doug liman romantikus film csempészek tom holland sodrásban shailene woodley 2 kaliber a holnap határa daisy ridley nathan drake cineart cineartblog koronavírus locked down karantén meló baltazar kormakur