2021. feb 16.

Megérkezett a Sonic, a sündisznó második részének bejelentő előzetese!

írta: Arany Gergő
Megérkezett a Sonic, a sündisznó második részének bejelentő előzetese!

2020 egyik legkellemesebb meglepetés volt a Paramount élőszereplős Sonic, a sündisznó filmje, amely messze felülmúlta a film felé támasztott elvárásokat. A film első előzetese, ami még 2019-ben látta meg a napvilágot, tömegével kapta a negatív kritikákat – elsősorban a címszereplő Sonic CGI-változatának designja miatt, ami egyáltalán nem emlékeztetett a figura rajzfilmes, stilizált alakjára. A valósághűségre való túlzott törekvés eredménye egy inkább taszító, mintsem szerethető karakter lett, ami a nézők egybehangzó nemtetszéssel fogadtak. A legtöbben előre katasztrófának könyvelték el a filmet – a Sonic rendezője, Jeff Fowler azonban meglepő módon hallgatott a filmet ért kritikákra, és megegyezett a Paramounttal a film bemutatójának elcsúsztatásáról, hogy a szakemberek egy jobb, szerethetőbb Sonic-figurával állhassanak elő.

8399_post_big.jpg

A film végeredményében minden szempontból teljesítette a nézői kívánságokat: Sonic nem lógott ki a valós környezetből, mégis megőrizte figurájának jellegzetességeit, a történet pedig összességében egy rendkívül kellemes és szórakoztató családi filmmé formálódott. Ráadásul sikeres is volt, a kb. 85 millió dolláros büdzséből majdnem 320 millió dollárt keresett – ezzel minden idők egyik legsikeresebb játékadaptációjává vált. Nem csoda hát, hogy a Paramount megrendelte a folytatást, amihez nemrég tették közzé a bemutató előzetest is.

A rövid kis kedvcsináló tulajdonképpen semmi komoly – a második rész logóját tartalmazza, valamint a bemutatási dátumot, ami meglepően közeli: a tervek szerint 2022. április 8-án láthatjuk is a szupergyors, kék sündisznó kalandjainak folytatását – a kedvcsinálóba rejtett apró utalás alapján pedig könnyen elképzelhető, hogy abban nem csak Soniccal, de a játék egy másik kedvelt karakterével is találkozhatunk.

 

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló előzetes film hír érdekesség friss heti érdekességek filmajánló sonic Hírek Hír sonic the hedgehog cineart Cineartblog cineartblog CineArt