2021. már 02.

Jodie Foster-t nem érdekli A bárányok hallgatnak tévésorozat

írta: Csurilla Dániel
Jodie Foster-t nem érdekli A bárányok hallgatnak tévésorozat

silence-of-the-lambs-750x400.jpg

Nemrég debütált a CBS-en a Clarice, mely A bárányok hallgatnak folytatássorozata – Hannibal Lecter nélkül.

Jonathan Demme filmje hatalmas siker volt 1991-ben, és számtalan Oscar-díjat vitt haza, köztük a Legjobb Film, a Legjobb Rendező, a Legjobb Adaptált Forgatókönyv, a Legjobb Színésznő és a Legjobb Férfi Színész aranyszobrát annak ellenére, hogy Anthony Hopkins mindössze 16 percet szerepelt a filmben.

Jodie Foster elárulta, hogy ugyan nem kifejezetten érdekli őt híres karakterének folytatástörténete, egyszer, valamikor a jövőben elkezdi majd nézni a Clarice-t. A sorozat a címszereplő FBI ügynököt követi A bárányok hallgatnak eseményei után, akit az ausztrál Rebecca Breeds alakít.

210111083237-clarice-show-cbs-super-tease.jpg

Foster megjegyezte, hogy örül annak, hogy Thomas Harris könyveinek karakterei tovább élnek a köztudatban. Az Oscar-díjas színésznő elárulta, hogy mindig is részrehajló lesz az 1991-es film kapcsán.

„Nem tudom, nem hiszem, hogy fogom nézni. Annak viszont örülök, hogy Clarice-nek van egy új élete. A karakter folytonosan újjászületik. Mindez Thomas Harris eredeti könyvének köszönhető. A bárányok hallgatnak és A vörös sárkány fantasztikus írások, és ő pedig egy rendkívül tehetséges alkotó. Szóval annak nagyon örülök, hogy Clarice tovább él.” – mondta Foster.

A Clarice szerzői jogok miatt nem használhatja Hannibal Lecter karakterét, s eddig középszerű kritikákat kapott, azonban a Mads Mikkelsen által vezetett Hannibal hatalmas kultkövetésre tett szert a Netflix-nek köszönhetően, és a széria rajongóinak jelentős része követei a folytatást. Maga Mikkelsen sem vetné el a gondolatot.

Szólj hozzá

érdekes hírek sorozat premier hír feminizmus feminista érdekesség friss sorozatgyilkos hannibal érdekességek harry potter johnny depp kannibalizmus kannibál filmajánló jodie foster ridley scott ralph fiennes anthony hopkins a bárányok hallgatnak netflix mads mikkelsen michael mann julianne moore jonathan demme sorozatajánló transzneműség red dragon oscar-díj silence of the lambs transzneműek thomas harris Hannibal Lecter kingsman a vörös sárkány Clarice cineart cineartblog