2020. nov 27.

Mads Mikkelsen szívesen folytatná a Hannibal-t

írta: Csurilla Dániel
Mads Mikkelsen szívesen folytatná a Hannibal-t

lionsgate-2710001-210354-full-image_gallerybackground-en-us-1527792694874_ri.jpg

Az utóbbi évek egyik legkedveltebb kultsorozata tagadhatatlanul Bryan Fuller Hannibal-ja volt Mads Mikkelsen és Hugh Dancy főszereplésével. A 2013-tól 2015-ig futó széria három évadot, 39 epizódot élt meg, azonban az NBC törölte a sorozatot. Számos helyről hallgattunk pletykákat, hogy részről a készítők szívesen visszatérnének egy negyedik évad erejéig, másfelől a Netflix is fontolgatta a Hannibal felélesztését.

A címszereplőt alakító Mads Mikkelsen – amennyiben valamilyen csoda folytán újraélesztenék a közkedvelt szériát – elmondta, hogy legszívesebben A bárányok hallgatnak történetével folytatná a szériát. „Nem tudom, hogy mekkora titok-e, ha egyszer valóban megtörténik, de nagyon szeretnénk eljutni A bárányok hallgatnakig. Ez mindig is nagy probléma volt, mert sajnos nem voltak nálunk az adaptáció jogai. Ugyanakkor a Hannibal-könyvek leghíresebb történetéről beszélünk, és szívesen venném, ha meg tudnánk közelíteni.” – mondta az 55 éves dán színész.

silence2.jpg

Kicsit csavarnánk rajta, és mindenféle őrültséget csinálnánk az alapanyaggal. Nagyon érdekes a történet és a karakterek. Talán felcserélnénk egy-két szereplő nemét, vagy összevonnánk bizonyos karaktereket. Az nagyon jó lenne, ha találnánk egy Buffalo Bill-t. Baromi nehéz lenne, de a Hannibal-casting is nehéz volt, úgyhogy bármi lehetséges.” – tette hozzá Mikkelsen.

A bárányok hallgatnak jogai azonban továbbra is az MGM tulajdonában vannak, és eszük ágában sincs lemondani róluk, ugyanis egy Clarice Starling-sorozat van készülőben a CBS-en, mely közvetlen folytatása lehet a Thomas Harris könyvén alapuló 1991-es Anthony Hopkins filmnek. A spin-off szimplán Clarice munkacímre hallgat. Az ikonikus karaktert Jodie Foster és Julianne Moore is megformálta, azonban a híresztelések szerint a Clarice-nek semmi köze nem lesz sem a Hannibal-sorozathoz, sem pedig magához a karakterhez. Tulajdonképpen sem az NBC nem használhatja Clarice Starling figuráját, sem a CBS nem szerepeltetheti Hannibal Lecter-t.

hann1.jpg

Az igazság az, hogy hiába az elszánt rajongótábor, a folytatás kapcsán nem történt előrelépés. Az NBC öt éve egyszerűen csak túl költségesnek tartotta a Hannibal-t, mely hároméves pályafutása során egyetlen Primetime Emmy-jelölést kapott VFX kategóriában. Ha esetleg a Netflix lépne, annak milliónyi rajongó örülne.

Mads Mikkelsen legközelebb a Még egy kört mindenkinek c. filmben, a jövőre bemutatásra kerülő Chaos Walking-ban, valamint a Legendás állatok 3-ban fog feltűnni.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló sorozat premier folytatás hír érdekesség friss mgm hannibal érdekességek harry potter johnny depp jude law jodie foster anthony hopkins a bárányok hallgatnak netflix mads mikkelsen julianne moore bryan fuller sorozatajánló hugh dancy buffalo bill eddie redmayne tom holland chaos walking Hannibal Lecter daisy ridley legendás állatok cineart cineartblog another round még egy kört mindenkinek Legendás állatok 3