2021. már 09.

Keanu Reeves képregénye hasít, jöhet a BRZRKR-adaptáció?

írta: Siktár Vivi
Keanu Reeves képregénye hasít, jöhet a BRZRKR-adaptáció?

2020 júniusában a Boom! Studios bejelentette új képregénysorozatát, a BRZRKR-t. Az ötlet Keanu Reeves sajátja, az írást mellette a veterán Matt Kindt (Justice League of America, Spider-Man, Ninjak) jegyzi. A rajzokért Alessandro Vitti felel, s a vizualitás sajátossága, hogy a karaktert teljes egészében a színészre szabták.

2_keanu_rr.jpg

2020 októberében jelent meg az első szám, melyből Amerikában nem kevesebb, mint 600.000 példányt fogyott, így az egyik legkelendőbb képregény lett az évtizedben. (Ezt megközelíteni egyedül a Marvel Comics Star Wars-sorozata tudta.) Világa kimondottan erőszakos, címszereplője a halhatatlan Berzerker, aki évszázadok óra rója a világ erőszakos vidékeit, s jelenleg pedig az USA szolgálatába szegődik, igaz nem önszántából: képességeiért cserébe tudni akarja eredetét, s azt, hogy miként szakíthatja meg halhatatlanságát.

2_brzrkr.jpg

A Boom! Studios égisze alatt készülő sorozathoz kezdésként 12 részt készítenek, melyhez a Netflix azonnal között egy first look-paktumot, mely szerint ők lehetnek az elsődleges üzletfelek, ha fantáziát látnak benne, s ténylegesen adaptációra kerül a sor. A főszerepért pedig valószínűleg nem lesz hónapokon át tartó casting, hiszen Reeves leghőbb vágya, hogy el is játszhassa az általa megálmodott karaktert.   

2_netflix_boom_studios.jpg

Szólj hozzá

amerika usa képregény hír sikeres erőszak veszély keanu reeves 2020 halhatatlan október adaptáció netflix vizualitás marvel comics first look matt kindt képregénysorozat Star wars cineart cineargblog brzrkr berzerker boom!studios alessandro vitti