2021. már 09.

Spielberg és a Duffer fivérek készíthetik az új Stephen King adaptációt

írta: Siktár Vivi
Spielberg és a Duffer fivérek készíthetik az új Stephen King adaptációt

A 2010-es évek nagy divatja a ’80-as évek másolása. Igaz ez ruhára, stílusra, szerzőkre, filmekre. Nem csoda így, hogy a filmkészítő veterán, Steven Spielberg, valamint a szintén ’80-as éveket megjelenítő Stranger Things alkotói, Matt és Ross Duffer összefognak, hogy a Stephen King és Peter Straub által írt 1984-es regényt, A talizmánt közösen álmodják mozgóképre.

1_steven_spielberg.jpeg

Bár a regény hivatalosan 1984-ben jött ki, Spielberg már ’82-ben szemet vetett a projektre és így végérvényesen meg is szerezte a film jogait. A 860 oldalas regényből a Kingtől megszokott horror és sötét fantáziavilág sem hiányzik, így nem is csoda, hogy a világteremtéséről is ismeretes rendező, s a ’80-as évek popkultjából merítkező testvérduó áll a projekt mögé. A regény grandiózus mivoltából adódóan sok látványelemet igényel, így a készítők inkább sorozatként tervezik a vaskos alapanyag feldolgozását.

A talizmán egyébként szintén a ’80-as években játszódik, főhőse a 12 éves Jack Sawyer, akit a sors kiválaszt arra, hogy megütközzön a minden szépet elpusztító gonosszal, mely nem csupán a mi világunkat, hanem egy másik, párhuzamos világot, a Territóriumokat is veszélyezteti. A fiú édesanyja halálos beteg, ám egy misztikus talizmán segítségével édesanyját, a világot, sőt, a Territóriumok világát is megmentheti.

1_talizman_dufferek.jpg

A mozgóképes anyag vezető írója Curtis Gwinn, aki szintén dolgozott a Stranger Things forgatókönyvén, a gyártást pedig a Netflix, a Paramount Television Studios, valamint Spielberg saját cége, a Spielberg’s Amblin Television jegyzi.

Szólj hozzá

érdekes sorozat 1984 fantasy érdekesség stephen king popkultúra steven spielberg nyolcvanas évek adaptáció netflix 1980s regényadaptáció duffer fivérek cineart cineartblog strager things peter straub a talizmán jack sawyer territóriumok curtis gwinn paramount television pictures spielbergs amblin television