2021. már 12.

Michael B. Jordan rendezi a Creed III-mat

írta: Csurilla Dániel
Michael B. Jordan rendezi a Creed III-mat

9cdd3b8b-7b01-474b-b3ad-b32d635d66e5-creed-ii-c2_01193_r_rgb.jpg

A Rocky-filmsorozatból kiváló Creed-széria elődje nyomdokaiba lép, ugyanis míg korábban Sylvester Stallone az ökölvívó filmek három részét (Rocky II-III-IV) rendezte, úgy a Creed III rendezője egyaránt a film sztárja, Michael B. Jordan lesz, akinek elsőfilmes debütálása lesz a harmadik sportfilm-spinoff.   

Októberben már folytak a tárgyalások, miszerint Jordan készítheti a harmadik Creed-filmet, azonban az MGM mostanra erősítette meg a felreppent híreket. A 2015-ben bemutatott Creed: Apollo fia váratlan siker volt, és Ryan Coogler-rel (Fekete Párduc) a rendezői székben sikerült feléleszteni egy régóta szunnyadó filmsorozatot, melyben Stallone az idős Rocky Balboa-ként, Adonis Creed edzője, mentora, majd barátja szerepében tért vissza a vászonra.

Az első film 173 millió dollárt szerzett világszerte, így a folytatás elkerülhetetlen volt. A Creed II már 214 millió dollár világbevételt termelt, és ez volt hivatalosan Stallone utolsó Rocky-filmje, azonban a veterán akciósztár producerként vissza fog térni a Creed III-hoz, melynek eredeti ötletét Coogler, Keenan Coogler és Zach Baylin írták, míg Michael B. Jordan egyaránt lesz rendezője, sztárja és producere a filmnek. A Creed III-ban visszatér Tessa Thompson és Phylicia Rashad.

creed-ii-spoiler-review.jpg

„A rendezés mindig is nagy vágyam volt, de a megfelelő alkalomra vártam. A Creed III ez az alkalom – aminek során sokkal biztosabb lettem önmagamban, és rátaláltam a hivatásomra. A filmmel elmesélhetem személyes történetemet egy sokkal érettebb fejjel, és csatlakozhatok barátomhoz, Ryan Coogler-hez, aki Denzel Washington mellett az egyik kedvenc rendezőm. A Creed III nagyon személyes számomra, és alig várom, hogy Adonis történetének következő fejezetét készíthessem el.” – mondta Jordan.

Az MGM kitűzte a film bemutatóját, mely a következő év hálaadásnapi hétvégéjére, 2022. november 23-ra esik. Hamarosan további színészek és alkotók csatlakoznak majd a Creed III stábjához. Michael B. Jordan-t leghamarabb április 30-án láthatjuk a Without Remorse c. akció-thrillerben, míg Sylvester Stallone a Samaritan c. szuperhősfilmben tér vissza júniusban.

Szólj hozzá

hírek harrison ford sport premier hír bemutató rocky érdekesség friss sylvester stallone sportfilm érdekességek ben affleck box filmajánló rocky balboa creed ryan reynolds emily blunt avengers mark ruffalo tom clancy chris pine chris hemsworth bosszúállók john krasinski fekete párduc fantasztikus négyes tessa thompson ryan coogler Michael B. Jordan chadwick boseman hang nélkül cineart apollo creed adonis creed cineartblog without remorse creed 3 apollo fia