2021. már 12.

Rendkívül sikeres bemutatóval nyitott a Disney animációs filmje

írta: Arany Gergő
Rendkívül sikeres bemutatóval nyitott a Disney animációs filmje

A tavalyi előzetesek óta követhettük a Disney egy új filmje, a Raya és az utolsó sárkány (Raya and the Last Dragon) előrehaladását, ami a látványos kedvcsinálók alapján rendkívül szórakoztató és akciódús filmnek ígérkezett. Sokáig nem volt biztos, hogy a 2021 márciusára tervezett film megkaphatja a mozis bemutatót, az elmúlt hetekben történő enyhítések az Egyesült Államokban, számos mozi újranyitása, valamint a sikeres mozibemutatók (pl. Tom és Jerry) valószínűleg elég indok volt a Disneynek ahhoz, hogy ezt a filmjét már nagyvásznon mutassa be.

pp_rayaandthelastdragon_emeahero_mobile_20754_5e478230.jpeg

A film több, mint 2050 moziban került premierre, és egyetlen hétvége alatt csaknem 10 millió dolláros bevételt hozott a Disneynek – ez pedig meglehetősen nagy sikert jelent, különösen ha kiegészítjük a film Disney+-os bemutatójával, ami további 30 millió dollárt jelent.

A film összességében pozitív nézői-kritikai fogadtatásban részesült; főszereplője Raya, egy harcosnő, akinek feltett szándéka megtalálni az utolsó sárkányt, egyesítve ezzel régóta viszálykodó nemzetét. Bár a film története szerint egy képzeletbeli világban, Kumandra földjén játszódik, a film látványához és világépítéséhez látszólag számos indiai, ázsiai elemet használtak – ezzel különösen kedvezve az ázsiai piacnak, ahol a film szintén nagy sikernek örvendett.

A film nagy népszerűsége nemcsak a mozis megnyitónak, de természetesen a Disney marketingjének is köszönhető – számos nagyobb céggel, köztük több ázsiai vállalattal álltak össze, akik termékeik segítségével is reklámozzák, népszerűsítik a filmet. 

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film hír disney animáció érdekesség friss heti érdekességek filmajánló Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog