2021. már 18.

BAFTA díjra jelölték a Pieces of a Woman főszereplőjét

írta: Virvas Dóra Dodo
BAFTA díjra jelölték a Pieces of a Woman főszereplőjét

Mundruczó Kornél az évek során egyre jobb és jobb filmeket alkotott, aminek legújabb ékköve a Pieces of a Woman című film. Hatalmas sikereket aratott mind itthoni, mind pedig külföldi pályán, és sorra jelölik különféle díjakra. Februárban a legjobb drámai színésznő kategóriájában jelölték Vanessa Kirby-t Golden Globe díjra is. A díjkiosztó idén virtuálisan lett megtartva, a díjat azonban ebben a kategóriában sajnos nem Vanessa vitte el, hanem Andra Day a The United States vs. Billie Holiday című filmmel.

A film a Netflixen debütált, Mundruczó Kornél rendezte, Wéber Kata mint forgatókönyvíró vett részt, illetve producere volt Martin Scorsese.

red-carpet-pieces-of-a-woman-vanessa-kirby-kornel-mundruczo-kata-weber-1-credits-la-biennale-di-venezia-foto-asac-ph-jacopo-salvi-e1599936048221.jpg

Vanessa Kirby, Mundruczó Kornél és Wéber Kata

 

A történet egy tragikusan alakult otthonszüléssel kezdődik, ami egyből padlóra vágja a nézőt. A tragédia teljesen megváltoztatja a feleség, Martha (Vanessa Kirby) életét és férjéhez, családjához való hozzáállását. A film a legmélyebb mélységekbe és a legmagasabb magaslatokba repíti a nézőt, ahogy követjük Martha életét.

A főszereplő Martha-t alakító Vanessa Kirby-t a legújabb hírek szerint jelölte a legjobb színésznő díjra a Brit Filmművészeti és Televíziós Akadémia (BAFTA).

pieces-woman-review-banner-2021.jpg

Pieces of a Woman

 

Idén sokkal színesebb a BAFTA felhozatala, mind a filmek, mind pedig a bőrszín tekintetében, ami annak köszönhető, hogy átszervezték a tagságot, változtattak a díjak odaítélésének szabályain, mert egy előzetes szabályzat szerint nem volt elég sokszínű a felhozatal.

Bevezettek egy „hosszú listás” fordulót a szavazás menetébe, még mielőtt kiválasztják a végső jelölteket. A legjobb rendezőnek jelöltek listájára így húsz rendező került fel, tíz férfi és tíz nő, majd közülük került ki a végső hat jelölt. A színészkategóriákban is hosszú volt a lista, tizenöt ember került fel rá, amiből szintén hatan kerültek bele a végső válogatásba.

A BAFTA díjait két alkalommal adják majd át, április tizedikén és tizenegyedikén, a járványhelyzet miatt ezt is online lesz megtartva, de a Royal Albert Hallból fogják közvetíteni. További részleteket még nem árultak el.

Szólj hozzá

blog hír Hír Martin Scorsese Mundruczó Kornél BAFTA Wéber Kata Vanessa Kirby cineart Cineartblog cineartblog CineArt