2021. már 18.

David Fincher a filmkészítésről csinál Netflixes sorozatot

írta: Csurilla Dániel
David Fincher a filmkészítésről csinál Netflixes sorozatot

david-fincher-netflix-deal-700x321.jpg

David Fincher a Holtodiglant követő, hat éven át tartó hiátusát a díjvárományos Mank törte meg. A Hetedik és a Harcosok klubja rendezője emellett számtalan Netflix-re készült sorozat (Kártyavár, Mindhunter, Love, Death and Robots) készítéséért felelt, és a streaming szolgáltató négy évre szóló exkluzív szerződést írt alá vele.

Fincher elárulta, milyen produkciókon dolgozik jelenleg, és nem meglepő módon számos film- és sorozatterve van az elkövetkező évekre. A rendező jelenleg Robert Towne-nal fejleszti Roman Polanski és Jack Nicholson klasszikusának, a Kínai negyednek a minisorozat változatát, mely egy előzménye lesz Jake Gittes nyomozó történetének.

Emellett nemrég bejelentésre került, hogy egy francia képregény, a The Killer adaptációja is érdekli Fincher-t, mely jelenleg is előkészületi fázisban tart a Netflix égisze alatt, és egy bizonyos Michael Fassbender alakíthatja a főszereplő bérgyilkost. Azonban a legérdekesebb egy sorozatötlet, mely ugyancsak a streaming óriás felületére érkezne.

david_fincher_1.jpg

„Perpillanat egy olyan tévéműsoron dolgozok, ami a filmek szeretetéről szól, és olyan filmekkel foglalkoznánk benne, amiket én is és a közönség is rendkívül nagy becsben tart.” – mondta Fincher.

Feltehetőleg egy késő esti, beszélgetős műsor, amiben filmkészítők megvitatják a filmkészítést, viszont a rendező meglehetősen rejtélyesen fogalmaz, és ezzel rendkívül felkelti ugyan az érdeklődésünket, mindazonáltal baromi jó lenne tudni, mit takar pontosan ez a koncepció.

Fincher legújabb filmje, a Gary Oldman főszereplésével készült Mank egy kiemelt díjfilm, amely az Aranypolgár forgatókönyvéről, keletkezésének körülményeiről szól. A Mank számtalan kritikusi díjátadón szerepelt már, és többek között szert tett hat Golden Globe és hat BAFTA jelölésre is, azonban számtalan további Oscar-jelölésre számíthatunk a film kapcsán a közeljövőben.

Szólj hozzá

hírek sorozat hír érdekesség joker friss marvel sorozatgyilkos hetedik érdekességek ben affleck brad pitt kevin spacey edward norton filmajánló jack nicholson roman polanski harcosok klubja bérgyilkos netflix orson welles david fincher gary oldman avengers sorozatajánló robin wright kártyavár kínai negyed michael fassbender rosamund pike bosszúállók aranypolgár house of cards Oscar-díj Joaquin Phoenix mank mindhunter cineart cineartblog love death and robots