2021. már 02.

David Fincher és Michael Fassbender közös projekten dolgoznak

írta: Csurilla Dániel
David Fincher és Michael Fassbender közös projekten dolgoznak

david-fincher-michael-fassbender.jpg

Még javában zajlik a Mank díjkampánya, David Fincher a négyéves Netflix szerződés értelmében máris következő filmjén dolgozik, melynek főszereplője Michael Fassbender lesz. A The Killer c. képregény filmadaptációját készíti Fincher, melynek forgatókönyvét a Hetedik írója, Andrew Kevin Walker jegyzi.

A képregénysorozat egy hidegvérű bérgyilkost követ, aki pszichológiai krízisben találja magát az erkölcstelen világban. Bizonytalan, hogyan adaptálja majd Fincher és Walker a stílusos noir témákat, melyek átívelnek a képregénysorozaton, azonban kettejük párosítása tagadhatatlan bizalomra ad okot annak ellenére, hogy 25 év után először dolgoznak ismét együtt a Hetediket követően.

nailbiter-20.jpg

A Netflix ugyan nem erősítette meg Fassbender jelenlétét, belsős információk szerint a színész Fincher első választása a főszerepre. A rendező számos sorozatgyilkosról szóló filmmel (Hetedik, Zodiákus, A tetovált lány) és sorozattal (Mindhunter) büszkélkedhet, és látszólag otthon érzi magát a kőkemény bűnügyi filmek komor műfajában.

A díjvárományos Mank Gary Oldman főszereplésével kiemelkedő nézettségre tett szert a Netflix-en, és az Aranypolgár keletkezéséről szóló film hat Golden Globe jelöléssel, illetve egy Színészek Céhe jelöléssel a háta mögött számtalan további díjra esélyes. A The Killer várhatóan az elkövetkező években debütál a streaming csatornán, s akár már idén elkezdődhet a képregényadaptáció forgatása.

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek premier képregény hír érdekesség friss marvel sorozatgyilkos hetedik érdekességek brad pitt zodiákus kevin spacey jake gyllenhaal képregényfilm filmajánló daniel craig morgan freeman bérgyilkos netflix orson welles ryan reynolds robert downey jr david fincher gary oldman james mcavoy mark ruffalo magneto michael fassbender citizen kane aranypolgár x-men filmdíj mank mindhunter cineart cineartblog díjfilm