2021. már 18.

Rian Johnson krimisorozatot készít

írta: Csurilla Dániel
Rian Johnson krimisorozatot készít

natasha-lyonne-rian-johnson.jpg

Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve rendezője, Rian Johnson krimisorozatot készít a Peacock streaming szolgáltatóra a Végtelen matrjoska sztárjával, Natasha Lyonne-nal. A projekt munkacíme Poker Face. A krimisorozat tíz részből fog állni, feltehetőleg minisorozat lesz, és az epizódok körülbelül egyórásak lesznek. A széria lesz Johnson televíziós visszatérése sok év után. Korábban a Breaking Bad három epizódját írta és rendezte.

Nagyon izgatott vagyok, hogy szórakozhatok egy kicsit egy karakter-vezette krimisorozattal, ami a hét esetét tárja fel. Rendkívül boldog vagyok. A Natasha-val való közös munka mindig is nagy álmom volt, és csodás otthont találtunk a Peacock-nál.” – mondta Johnson.

1562150555_knivesout_promotions_hu_1180_550_6.jpg

Johnson a Beépülve c. kanadai függetlenfilmmel lopta be magát a stúdiórendszer szívébe, melynek klasszikus filmnoir gyökerei vannak. Következő filmje, a The Brothers Bloom - Szélhámos fivérek már inkább a brit rablófilmek világát idézte, míg a Looper – A jövő gyilkosa egy modern klasszikusa lett a science fiction rajongóinak.

Az utolsó jedik megosztó fogadtatása után dugába dőlt ugyan Johnson tervezett Star Wars-trilógiája, azonban az Agatha Christie által inspirált Tőrbe ejtve hatalmas sikernek örvendett, és az író-rendező Legjobb Eredeti Forgatókönyv Oscar-jelölést is kapott.

Natasha Lyonne a készítője és a főszereplője a Netflix időhurok-vígjátékának, a Végtelen matrjoskának, mely kreatív és sötét humorú megközelítésének köszönhetően jelentős siker volt a relatíve alacsony költségvetés ellenére. A Végtelen matrjoska második évada jelenleg is forog.

A Poker Face várhatóan 2022-ben érkezik a Peacock kínálatába.

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek premier star wars krimi hír bemutató érdekesség gyilkosság friss érdekességek bruce willis filmajánló netflix ryan reynolds breaking bad carrie fisher christopher plummer mark ruffalo sorozatajánló ryan gosling looper mark hamill rian johnson ana de armas bryan cranston aaron paul adam driver pedro pascal Agatha Christie joseph gordon-levitt az utolsó jedik szárnyas fejvadász 2049 cineart mandalorian cineartblog mandalóri tőrbe ejtve végtelen matrjoska