2021. már 18.

Ron Howard katasztrófafilmet forgat Viggo Mortensen-nel és Colin Farrell-lel

írta: Csurilla Dániel
Ron Howard katasztrófafilmet forgat Viggo Mortensen-nel és Colin Farrell-lel

thirteen-lives-cast-social.jpg

Ron Howard következő filmjének főszereplői Viggo Mortensen, Colin Farrell és Joel Edgerton lesznek. A megtörténet események nyomán készülő Thirteen Lives című filmben a színészek egy thaiföldi focicsapatot kimentő osztagot alakítanak.

2018-ban tizenkét fiatal fiú és fociedzőjük ragadt egy thai barlangban. Az árvíz okozta katasztrófa mentőakciója 18 napig tartott, és rengeteg nemzetközi segélyszervezet folytatta a kitartó, végül sikeres munkát világszerte.

Howard számtalan megtörtént eseményt feldolgozó film rendezője volt az Apollo 13-tól az Egy csodálatos elmén át egészen a tavaly bemutatkozó Vidéki ballada az amerikai álomról című filmig, és a rendező többnyire sikeresen készít Oscar-díj közelébe kerülő filmdrámákat.

ron-howard-in-the-heart-of-the-sea-social.jpg

Mortensen a bányaszakértő Richard Stanton-t fogja játszani, míg Farrell a veterán barlangász John Volanthen-t alakítja majd. Edgerton szintén egy mélytengeri barlangászt, Dr. Richard Harris karakterét fogja játszani. A Halál a Níluson színésze, Tom Bateman és Az őrület határán színésze, Paul Gleeson két további barlangász szerepében tündökölhetnek.

A Gladiátor írója, William Nicholson jegyzi a forgatókönyvet, míg Howard produkciós cége, az Imagine Entertainment felel a filmgyártásért produceri partnere, Brian Glazer közreműködésével. A Thirteen Lives forgatása idén márciusban kezdődik Ausztráliában, majd folytatódik áprilisban Thaiföldön. A film bemutatójára akár már idén télen sor kerülhet.

Szólj hozzá

hírek premier hír bemutató érdekesség joker friss érdekességek ben affleck harry potter viggo mortensen katasztrófafilm filmajánló gladiátor russell crowe ridley scott warrior gyűrűk ura tom hanks filmdráma ron howard kenneth branagh apollo 13 életrajzi film tom hardy chris hemsworth egy csodálatos elme eddie redmayne zöld könyv oscar-díj joel edgerton da vinci-kód Joaquin Phoenix Ian McKellen halál a níluson cineart green book cineartblog colin Farrell thirteen lives