2021. már 25.

2022-ben érkezik a Csizmás, a Kandúr folytatása

írta: Arany Gergő
2022-ben érkezik a Csizmás, a Kandúr folytatása

 A DreamWorksről viszonylag keveset lehetett hallani mostanában – amióta megvásárolta a hírhedt animációs stúdiót a Universal, sokkal kevesebb egészestés filmjük, és sokkal több rövid animációjuk vagy televíziós sorozatuk látott napvilágot. A Croodék 2. része óta azonban most kaptunk először híreket a DreamWorks egy újabb nagyjátékfilmes produkciójáról: a 2011-es Csizmás, a kandúr c. filmjük folytatása várhatóan 2022-ben fog érkezni.

pussnboots.jpg

A DreamWorks egyik legismertebb és legsikeresebb filmsorozata volt a Shrek, ami nemcsak hogy elhozta nekik a legelső animációs filmes Oscar-díjat, de sajátos, sokszor inkább idősebbeket vagy felnőtteket érintő humora, szerethető karakterei és szemtelenül merész Disney-paródiát idéző története révén hatalmas népszerűségre tett szert viszonylag rövid idő alatt. A sikeres első részt összesen három folytatás, valamint két ünnepi különkiadás (halloweeni és karácsonyi témájú rövidváltozatok) követték. Ezek némelyike minőség és szórakoztatás terén is messze elmaradt az eredetitől – a Shrek második része azonban ellenkezőleg, továbbvitte elődje sikereit, a számtalan új karaktere közül pedig talán a legkedveltebbé Csizmás Kandúr figurája vált (Antonio Banderas).

Valószínűleg senkinek se kell különösebben bemutatnunk a harcos macska DreamWorks-féle adaptációját, aki ha máshonnan nem, szíveket olvasztóan aranyos tekintetéről mindenkinek ismerős lehet. A karakter 2011-ben kapta meg saját filmjét, ami bár elsőre egy újabb feleslegesen lehúzott bőrnek tűnt a Shrek-szériáról, végeredményében egy rendkívül szórakoztató, látványos és kalandos animációs film lett, ami nagy kritikai és közönségsikereket ért el, több mint 550 millió dolláros bevételeket hozott, ráadásul egy Oscar-jelölést is kapott a legjobb animációs filmre. És bár a Kandúr kalandozásának története semmiképp nem volt kapcsolatba hozható a Shrek-filmekkel, a Shrek-sorozat befejező részét követően a legtöbben úgy gondolták, Csizmás Kandúrt sem fogjuk látni többet a nagyvásznon.

A DreamWorks azonban nemrég bejelentette a második rész készülését – már konkrét dátumot is kaptunk a Universaltól, ami szerint a film 2022. szeptember 23-án fog a mozikba kerülni. Antonio Banderas ismét visszatér a főhős szinkronhangjaként, a filmet Joel Crawford rendezi, a produceri szerepet pedig a Croodék 2 producere, Mark Swift tölti majd be. A Puss in Boots: The Last Wish (Csizmás Kandúr: Az utolsó kívánság) címen készülő filmet a stúdió állítólag már évek óta tervezi az első rész sikerein felbuzdulva. Egy alkalommal már el is kezdődött a film gyártása – akkoriban a rendező Bob Perschietti lett volna, a film pedig teljesen más címen futott – ezeket az ötleteket azonban elvetették.

Egyelőre több információ nem derült ki a filmről, a Universal azonban egy másik megjelenési dátumot is megosztott a közösséggel: a szintén régóta tervezésben lévő DreamWorks-animáció, a The Bad Guys c. népszerű gyerekkönyvsorozat adaptációja előreláthatólag 2022. április 15-én lesz látható a mozikban.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film hír érdekesség friss heti érdekességek dreamworks Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt