2021. már 30.

Filmadaptáció készül a Sniper Elite című videojáték sorozatból

írta: Arany Gergő
Filmadaptáció készül a Sniper Elite című videojáték sorozatból

Régóta a videojátékipar szerves részét képzik az FPS-ek, avagy „lövöldözős” játékok, amelyek együtt fejlődtek a technológiával, népszerűségük pedig napjainkra sem hagyott alább. Annak ellenére, hogy bevételek szempontjából továbbra is vezető szerepet töltenek be – lassan onnan tudhatjuk legkönnyebben, hogy új naptári évet írunk, hogy másmilyen alcímmel ellátott Call of Duty-epizód kerül a polcokra – a műfaj látszólag közel sem készül kifulladni. Épp ellenkezőleg, nemrég tett bejelentések szerint egy népszerű FPS-játék, a Sniper Elite filmes változatának megjelenésére is számíthatunk.

apps_10484_64044195348567726_135f2cd2-9709-4fe7-a7ca-fefaee870959.jpg

A Variety hozta hírül először, hogy a 2018-as Rampage és a 2015-ös Törésvonal rendezője, Brad Peyton dolgozik a 2005-ben megjelent játéksorozat adaptációján. A film az eddig ismert információk alapján egy elit mesterlövész, Karl Fairburne figuráját fogja követni, aki a második világháború idején igyekszik megvédeni Winston Churchillt egy náci orvgyilkos támadásától.

A történet előreláthatóan akciódús, mégis karakterközpontú igyekszik maradni – a rendező szerint legalábbis különösen sok feszültség és karakteresség lesz a történetben. Ez elsősorban azért is lehet fontos, mert a Sniper Elite-játékok sokkal inkább a lopakodásra épülő, izgalmas harcrendszerről, mint az erős narratíváról ismertek. A kalandos küldetéseken részt vevő mesterlövész története természetesen jó alapnak szolgálhat egy eseménydús történethez, a filmadaptáció esetében azonban sokkal fontosabb lesz a karakter kidolgozása, mint egy FPS-játékban.

Az alkotók azonban látszólag lelkesek a filmmel kapcsolatban, ami egyelőre ismeretlen megjelenési dátummal készül; a játéksorozat maga egyébként rendkívül sikeresnek mondható, több mint 30 millió eladott példányszámmal és számos spinoff-résszel – ez pedig egy elég nagy rajongóbázist jelenthet, erősen növelve a film sikereinek esélyét.

 

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film hír érdekesség friss heti érdekességek filmajánló Hírek Hír cineart Cineartblog cineartblog CineArt