2021. ápr 05.

A nomádok földje Oscar-díja gyakorlatilag borítékolható

írta: Csurilla Dániel
A nomádok földje Oscar-díja gyakorlatilag borítékolható

Korábban már többször kifejtettük, hogy az Oscar-díjért folytatott versenyben miért a legfontosabb fordulópont a Producers Guild of America, avagy a PGA díjátadója. A Producerek Céhének fődíja rendszerint borítékolható Oscar-díjat jelent a Legjobb Film kategóriájában, ugyanis az utóbbi tíz év PGA-díjas filmjeiből hat filmalkotás producerei vehették át az aranyszobrot. A némafilmes, Az Argo-akció, a 12 év rabszolgaság, a Birdman, A víz érintése és a Zöld könyv egyaránt PGA-nagydíjas filmek voltak.

nomadland_3.jpg

Idén ezt a megtiszteltetést Chloé Zhao producer-rendező kapta a filmgálán, és a Frances McDormand főszereplésével készült A nomádok földje filmgyártói vehették át a PGA díját. A nomádok földje hat Oscar-jelöléssel büszkélkedhet, köztük a Legjobb Film, a Legjobb Rendező, a Legjobb Adaptált Forgatókönyv és a Legjobb Vágás jelölésével, melyek mind Zhao-t illetik.

Legjobb Film:
A nomádok földje (kritika: ITT)

Legjobb Epizodikus Tévésorozat – Dráma:
A korona

Legjobb Nemfikciós Tévésorozat:
Az utolsó tánc

Legjobb Limitált Sorozat:
A vezércsel (kritika: ITT)

Legjobb Televízióban vagy Streaming Szolgáltatónál bemutatott Film:
Hamilton

Legjobb Animációs Film:
Lelki ismeretek (kritika: ITT)

Legjobb Szórakoztató Televíziós Műsor:
John Oliver-show az elmúlt hét híreiről

Legjobb Dokumentumfilm:
Tanítóm, a polip

Legjobb Televíziós Vetélkedő:
RuPaul - Drag Queen leszek!

Legjobb Epizodikus Tévésorozat – Vígjáték:
Schitt’s Creek

Legjobb Sportműsor:
Defying Gravity: The Untold Story of Women’s Gymnastics

Szólj hozzá

hírek premier mozi oscar star wars hír soul disney érdekesség friss hamilton birdman john oliver érdekességek ben affleck viggo mortensen filmajánló sacha baron cohen pixar netflix michael keaton frances mcdormand vezércsel the crown zöld könyv oscar-díj pedro pascal HBO oscar-jelölés 12 év rabszolgaság Anya Taylor-Joy a korona cineart mandalorian cineartblog mandalóri lelki ismeretek queens gambit a nomádok földje tanítóm a polip