2021. ápr 26.

Nagyszabású film lesz a Mad Max-spinoff

írta: Csurilla Dániel
Nagyszabású film lesz a Mad Max-spinoff

1470921404715002260.jpg

A George Miller által rendezendő Furiosa lesz Ausztrália történelmének legnagyszabásúbb produkciója, jelentette be Gladys Berejiklian, New South Wales képviselője. A Mad Max világában játszódó előzményfilm főszereplője Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth lesz, és hivatalos becslések szerint 350 millió ausztrál dollárral növeli a gazdaságot és 850 munkahelyet biztosít a nagyköltségvetésű film, melynek büdzséje meghaladhatja a 200 millió dollárt.

„Nem hiszek a szememnek, hogy a Furiosa-filmen dolgozhatok, mert a Mad Max mozikon nőttem fel, amik nagyon ikonikusak. Nagy megtiszteltetés ez számomra. Hatalmas a nyomás, de izgatott vagyok, és nagyon motivált.” – mondta Hemsworth.

Bár még nem tudjuk, Miller milyen szerepet szánt Hemsworth-nek, vagy a film másik sztárjának, A chicagói 7-ek tárgyalásából és az HBO Watchmen-sorozatából ismerős Yahya Abdul-Mateen II-nek, annyi bizonyos, hogy A vezércsel sztárja, Anya Taylor-Joy valósággal uralja az utóbbi hónapokat, ugyanis a színésznő Emmy- és Golden Globe-díjas világsztárrá emelkedett az éven.

mad_max_2_1.jpg

„Amíg A harag útja csak pár nap alatt játszódott, addig a Furiosa több évet ölel fel. Olyan filmeket akarok készíteni, amik egyediek és ismerős közegben játszódnak egyaránt. Ez a film is ismerős lesz a Mad Max rajongóinak, és különösen A harag útját kedvelőknek, de mégis nagyon egyedi film lesz.” – mondta George Miller

A rendező jelenleg utómunkálatokban áll a Three Thousand Years of Longing című romantikus eposzán, aminek Idris Elba és Tilda Swinton a két főszereplője, és várhatóan idén ősszel érkezik a mozikba, míg a Furiosa csakis utána kezdhet el forogni 2022-ben. Az ausztrál közeg azért is esszenciális a Warner szuperköltségvetésű folytatásfilmje szempontjából, mert az állam 40%-os adókedvezményt biztosít az ott forgatok produkciók számára.

A harag útja 150 millió dollárba kerül 2015-ben, és 385 millió dollár bevételt kasszírozott, valamint 10 Oscar-jelölésből 6 aranyszobrot zsebelt be, sőt egyesek minden idők legjobb akciófilmjének tartják a Tom Hardy és Charlize Theron főszereplésével készült filmet.

mad-max-fury-road.jpg

Miller külön megköszönte a Warner-nek a támogatást, ami azért is érdekes, mert a stúdió notórius módon beleszólt A harag útja hányódtatott produkciójába, sőt sem a rendezőt, sem a produkciós cégén nem volt hajlandó kifizetni a bevétel utáni részesedések szerint.

„Amióta elkezdődött A harag útja forgatása, szerintem legalább hat alkalommal cserélődött a Warner vezetősége, viszont ez mostanra stabilizálódott, és ez azért nagyon fontos, mert végre tudnak figyelni azokra a filmekre, amiket készítenek, melyek közül a Furiosa sem kivétel.” – mondta Miller.

A Furiosa kedvéért visszatér A harag útja Oscar-díjas csapata Colin Gibson látványtervezővel, Margaret Sixel vágóval, Ben Osmo hangkeverővel és Lesley Vanderwalt sminkmesterrel, valamint ismét a kamera mögé áll John Seale operatőr is. Várhatóan 2023. június 23-án kerül bemutatásra a film.

Szólj hozzá

hírek premier hír bemutató érdekesség friss mel gibson érdekességek johnny depp charlize theron thor spinoff mad max watchmen filmajánló george miller sacha baron cohen venom mads mikkelsen blockbuster michael keaton avengers idris elba tom hardy chris hemsworth bosszúállók jason momoa aquaman eddie redmayne oscar-díj előzményfilm Amber Heard mad max fury road mad max a harag útja furiosa anya taylor-joy cineart cineartblog a vezércsel legendás állatok 3