2020. okt 14.

Az Amazonon debütál az Amerikába jöttem 2.

írta: Csurilla Dániel
Az Amazonon debütál az Amerikába jöttem 2.

A Paramount továbbadta az Eddie Murpy főszereplésével készült, három évtizede várt Amerikába jöttem folytatását az Amazonnak 125 millió dollárért.

Az Amazon frissen megkötött szerződéséhez tartoznak a filmhez kapcsolódó csatolt termékek McDonalds-ot és Crown Royal whiskey márkát illetően.

amerika_2.jpg

A Craig Brewer-rendezte Amerikába jöttem 2 szinopszisa:
„Az első rész eseményei után Akeem Joffer herceg koronázása alatt megtudja, hogy van egy Queensben élő fia. A haldokló apja utolsó kívánságát teljesítve Akeem herceg felkutatja hűséges segédjével, Semmivel az elveszett gyermeket Amerikában.”

Korábban már beszámoltunk hasonló Paramount filmtervekről, melyeket a komoly anyagi csőd szélén álló stúdió bizakodóan jelentett be (Lost City of D, Kleopátra), viszont arra is számíthattunk, hogy a Netflixnek eladott Lovebirds és Aaron Sorkin által rendezett Trial of the Chicago 7 után más projekteken is túl akar adni a stúdió. Ez a helyzet egyes országokban a Spongyabob 3-mal és most az Amerikába jöttem 2-vel is. A Paramountnak a Transformers-filmek óta nincsennek olyan sikeres filmsorozatai, mint a Disneynek vagy a Warnernek. Hiába minősül az év egyik nagy anyagi sikerének a Sonic-film, a Paramount kénytelen-kelletlen eltolta a Top Gun 2-t és a Hang nélkül folytatását is jövőre.

Az Amazon Studios jól bevált stratégiája a filmfesztiválokon való licitálás volt, azonban a jelenlegi Covid-helyzet ezt ellehetetlenítette. Mindezidáig nyitva hagyták a filmjeik forgalmazását az Oscar-kampány miatt, viszont az időlegesen megváltozott szabályzat sokkal jobban kedvez a biztonságos (otthoni) mozizásnak. Hasonló beszerzésre került sor nemrég a Borat 2 és a Michael B. Jordan-féle Without Remorse c. Tom Clancy-adaptáció kapcsán.

eddie_murphy.jpg

Craig Brewer korábban már dolgozott együtt Eddie Murphyvel A nevem Dolemiteban, mely a komikus visszatérésének számító kétszeres Golden Globe-jelölt kritikus és közönségkedvenc Netflix-film.

Az Amerikába jöttem 2 2020. december 18-án válik elérhetővé az Amazon Primeon, azonban a hazai bemutató jó eséllyel tolódhat át jövőre.

Szólj hozzá

streaming film hír amazon eddie murphy top gun 2 Paramount Pictures sonic the hedgehog hang nélkül Cineartblog dolemite is my name CineArt amerikába jöttem 2