2020. okt 14.

Lehetséges, hogy készülőben a Ready Player One folytatása

írta: Arany Gergő
Lehetséges, hogy készülőben a Ready Player One folytatása

2018-ban érkezett a mozikba a Ready Player One, Ernest Cline azonos című regényének adaptációja, ami kétségkívül az év egyik leglátványosabb filmélménye volt. A Steven Spielberg rendezésével készült film – bár nem követte teljesen hitelesen a regényváltozatot – összességébe véve jól összefoglalta a könyv lényegét, történetét. Látványos effektjeivel gyorsan felhívta a figyelmet a történetben szereplő virtuális világ, az OASIS szépségeire, és a benne rejlő páratlan lehetőségekre - mégis valahogy nyomasztó érzést keltett az ezzel szembeállított való világ hanyatlása, a szórakozni vágyó embereket kihasználó kapzsi multicégek korlátlan hatalma. Azonban talán még ennél is nagyobb nyomot hagyott a nézőben a rengeteg filmes, videojátékos és popcult utalás, ami az egész filmet végigkövette és valóságos nosztalgiahangulatot teremtett teljesen új köntösben. A néző szinte minden jelenetben találkozhatott valami ismerőssel – legyen az egy ikonikus filmkarakter, tárgy, vagy akár egy komplett filmjelenet újragondolása.

ready-player-one-wallpaper-1024x576.jpg

Összességébe a Ready Player One sikeres filmnek volt mondható, és már akkor pletykák keringtek egy előkészületben lévő folytatásról. Mivel azonban még a filmek alapanyagául szolgáló regény folytatása is csak készülőben van – a második kötet november 24-én fog megjelenni az Egyesül Államokban – és a Warner Bros. még egyelőre semmi konkrétat nem közölt a folytatást illetően, joggal gondolhatjuk, hogy még éveket kell várnunk a második rész megfilmesítésére – körülbelül 2023-24 környékén érkezhet újabb film.

Bár ezek alapján úgy tűnik, korai még bármiféle hírekről beszélnünk, egyre valószínűbbnek tűnik egy esetleges folytatás. Az első rész színészei is pozitívan nyilatkoznak a visszatérésükről: a Wade Wattsot alakító Tye Sheridan idén szeptemberben beszélt a Ready Player One forgatásáról egy interjúban: bár még nem tudja, mik a Warner Bros. tervei a film folytatását illetően, mindenképpen visszatérne a szerepre, ha lesz rá lehetősége. A női főszereplőt játszó Olivia Cooke le is szerződött a Warner Bros.-al egy esetleges folytatásra, még az első rész forgatásakor – ez pedig újabb jel arra, hogy a regényváltozat megjelenését követően a stúdió valóban tervez egy második részt.

Szólj hozzá

blog film mozi hír érdekesség friss heti steven spielberg filmajánló Hírek Hír ready player one cineart Cineartblog