2020. okt 26.

Bajban van Timothée Chalamet Bob Dylanről szóló életrajzi filmje?

írta: Csurilla Dániel
Bajban van Timothée Chalamet Bob Dylanről szóló életrajzi filmje?

Még januárban jelentette be a Fox Searchlight – avagy a Disney égisze alatt Searchlight Pictures –, hogy a Szólíts a neveden és a közelgő Dűne Oscar-jelölt sztárja, Timothée Chalamet és A nyughatatlan, a Logan és Az aszfalt királyai rendezője James Mangold összeáll egy Bob Dylan életrajzi filmre. Azonban a film operatőre azt nyilatkozta, hogy a stúdió befagyasztotta a projektet.

bob_dylan_film.jpg

Mangold bejáratott operatőre, aki a fent említett filmeket fényképezte, Phedon Papamichael szerint „a járványhelyzet és az általa kialakult, körülményes biztonsági intézkedések szinte ellehetetlenítik a forgatás megkezdését”. A folk zenés életrajzi film (munkacímén: Going Electric) nem készül el egyhamar.

Meg akartuk már csinálni a Bob Dylan filmet Mangolddal, de nem jött össze. Egymás után ez lett volna a harmadik 60-as években játszódó filmem”, mondta. Papamichael fényképezte a Matt Damon és Christian Bale neveivel fémjelzett Az aszfalt királyait, illetve Aaron Sorkin A chicagói 7-ek tárgyalását. „Nem azt mondom, hogy halott a dolog, csak a Covid-korszakban szörnyen nehéz egy olyan filmet kivitelezni, ami klubokban és sok statisztával forogna”, tette hozzá az Oscar-jelölt operatőr.

bob_dylan_phedonpapamichael_midroll.jpg

A következő James Mangold és Papamichael közti kollaboráció a szintén előkészítési fázisban lévő Indiana Jones 5, mely kapcsán az operatőr azt reméli, a koronavírus okozta nehézségek „nem változtatják meg drasztikusan a moziba járási szokásainkat”, és remélhetőleg a nagyvásznon élvezhető majd az új Indiana Jones-film.

Timothée Chalamet az egyik legfelkapottabb név Hollywoodban. A Szólíts a neveden Oscar-jelölt alakítása mellett szerepelt Greta Gerwig Lady Birdjében, partnere volt Steve Carellnek a Csodálatos fiúban, mellékszerepet vállalt a Kisasszonyokban, megkapta a bemutatásra váró Dűne főszerepét, valamint Woody Allennel (Egy esős nap New Yorkban) és Wes Andersonnal (The French Dispatch) is dolgozhatott. Nemrég pedig az Adam McKay-féle Don’t Look Up kapcsán jelentették be egy epizódszerepre, mely filmben filmes partnere lesz Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep és még sokan mások.

Szólj hozzá

blog érdekes ajánló harrison ford film fox bob dylan hír érdekesség érdekességek matt damon logan indiana jones woody allen dune wes anderson meryl streep leonardo di caprio james mangold dűne aaron sorkin adam mckay steve carell jennifer lawrence kisasszonyok indiana jones 5 lady bird szólíts a neveden timothée chalamet cineart csodálatos fiú Cineartblog ford v ferrari az aszfalt királyai a chicagói 7-ek tárgyalása trial of the chicago 7 searchlight pictures phedon papamichael christain bale high jackman