2020. nov 01.

Halloween legendája című gyerekkönyv érkezik. Mindenki felkészült?

írta: Csurilla Dániel
Halloween legendája című gyerekkönyv érkezik. Mindenki felkészült?

Igen, jól lehetett olvasni. Gyerekkönyv készült az ikonikus horrorfilmből. A társíró David Gordon Green, a 2018-as Halloween, a jövőre érkező Halloween Kills és a bejelentett Halloween Ends rendezője.

A könyv magába foglalja az 1978-as film történetét, és kiegészíti annak kulturális örökségével sajátos illusztrációk kíséretében. A Halloween legendája kapcsán így nyilatkozott Green: „Az, hogy csatlakozhattam az ikonikus filmsorozathoz, művészi pályám legkifizetődőbb döntése volt. Azt reméljük, hogy ezzel az új fejezettel a következő generációt is megismertethetjük a Halloween filmmel.”

the-legend-of-halloween-book-913.jpg

Onur Turkel, a könyv másik írója és illusztrátora azt mondta: „Kilenc lehettem, amikor először láttam a Halloweent, és borzalmasan megijesztett. Azóta nagyjából ötvenszer láttam, és továbbra is a kedvenc horrorfilmem. A maszk, a zene, a karakterek, a megtestesült gonoszról való monológ – számomra mindez a tökéletes mozit testesíti meg. A Daviddel való közös munka a Halloween legendája kapcsán bizarr és szürreális élmény volt, olyan, mintha megszállt volna Dr. Seuss szelleme és Pazuzu egyszerre.”

Az illusztrációból adódóan valóban bizarr élmény lehet, és nem biztos, hogy minden szülő szívesen riogatná Michael Myersszel a gyerekeit, azonban a Halloween legendája 2020. december 1-én érkezik a polcokra világszerte. A sikere csak az elvetemült rajongókon múlik.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló cikk könyv irodalom hír bizarr halloween érdekesség friss érdekességek gyerekkönyv john carpenter ifjúsági irodalom david gordon green jason blum blumhouse michael myers cineart Cineartblog cineartblog CineArt halloween kills halloween ends halloween legendája