2020. nov 03.

DC szuperhősök is feltűnhetnek a „The Sandman” adaptációjában

írta: Szalai Szimi
DC szuperhősök is feltűnhetnek a „The Sandman” adaptációjában

Neil Gaiman nagysikerű és elképesztő látványvilággal rendelkező képregényét a Netflix saját gyártású sorozatként fogja adaptálni. Habár hihetetlen vállalkozásnak tűnik, a streaming szolgáltató mégis bepróbálkozik vele. Már csak az a kérdés, hogy képesek lesznek-e egy ekkora falattal megbírkózni?

sandman.jpg 

Az író megosztott pár részletet, hogy mire lehet számítani a sorozattal kapcsolatban. Azon kívül, hogy ijesztő lesz egy pár DC képregény figura is felbukkanhat a történetben, akik az eredeti képregényben is szerepeltek.

Neil Gaiman egy Yahoonak készült interjúban elmondta, hogy mennyire lenyűgözte az első forgatott nyersanyag, amelyet megmutattak neki. 

„Nézegettem a napi anyagokat, de semmi nem váltotta ki azt az erőtelje érzelmi reakciót belőlem, mint Morpheus kamera tesztje az üvegcellában. Megláttam és azt mondtam ’Oh, ő Sandman.’”

Gaiman megígérte, hogy a sorozat megragadja a képregény természetfeletti és horror hangvételét, és hozzátette:


„Ijesztő lesz, de emellett még sok minden más is, mert a Sandmanben az a jó, hogy olyan, mint egy leves, amiben rengeteg dolog van és eközben minden ízt külön érezni lehet.”

 tom-sturridge-the-sandman-netflix-dream.jpg

A munkálatok már megkezdődtek, és Tom Sturridge, mint Morpheus fogja a főszerepet játszani. A Netflix már a főgonoszokat is lassan kiválasztja. Liam Hemsworth és Dacre Montgomery is esélyes Corinthian szerepére.

Az író továbbá megerősítette azt is, hogy az első évad sok olyan híres történetet fog lefedni, mint a „Dream a Little Dream of Me”, amelyben feltűnik a DC démonvadásza is, John Constantine. Ezen kívűl a brutális “24 Hours” is belekerül a sorozatba, amely egy étkezdében történő mészárlásról szól, illetve a “A Hope in Hell” is, amelyben az álmok urát követjük végig pokolbéli útján, amelyben a sisakjáért kutat. Plusz, a "Collectors” is megjelenik, ami egy sorozatgyilkos gyűlésen játszódik.

A sorozat írója/készítője Allan Heinberg (Wonder Woman) és producere David S. Goyer (Batman: Kezdetek) lesz.
 

Még nincsenek pontos dátumok, de várhatóan vagy 2021 végén, vagy 2022 elején érkezhet Netflixre a sorozat.

Szólj hozzá

neil gaiman sandman netflix the sandman DC Liam Hemsworth DC comics Dacre Montgomery Tom Sturridge john constantin