2020. nov 21.

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál egyelőre kitart az élő megrendezés mellett!

írta: Siktár Vivi
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál egyelőre kitart az élő megrendezés mellett!

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői még mindig élő fesztiválként tervezik a 2021 februárjában esedékes rendezvényt. Természetesen az óvintézkedéseknek megfelelően járnak el: csökkentik a sorban való várakozást, csakis előre lefoglalt jegyekkel tekinthetők meg előadásaik, a vetítőtermek kapacitását pedig 45-50%-os csökkentéssel működtetik.

berlinale-compressed.jpg

A Fesztivál szóvivője is megerősítette a hírt, miszerint jelenléti eseményként szervezik a Berlinálét. A sajtó-, és a közönségvetítéseknek, mint minden évben, most is mozitermek adnak majd otthont, de kizárólag előre lefoglalt jegyekkel látogathatók programjaik. Hozzátette, hogy a Competition és az Encounters szekciókat nem érintik a változások, ám a nagyobb befogadóképességű programjaikat, amilyenek a Generation vagy a Panorama szekciók, karcsúsított nézőszámok esetén tudnak csak továbbra is biztosítani, mely változtatás első ízben Mariette Rissenbeek, a Fesztivál ügyvezető igazgatója a Screen-nel folytatott interjújában említ.   

A European Film Market (EFM), mely tradicionálisan a Berlináléval egy időben zajlik, ebben az évben elfogadta a hibrid részvétel lehetőségét, melynek értelmében néhány, a Fesztivált kísérő program és vetítés online is látogathatóvá válik. Ez azonban feltételhez kötött: csupán az esemény speciális jelvényének tulajdonosainak lesz lehetősége a piactér megközelítésére. A Fesztivál szervezői további könnyítésként csökkentette legtöbb ilyen jelvényének/pass-ának árát, s ha a szükség úgy hozná, ezek birtoklói online formában is tudnának csatlakozni a Berlinálé és az EFM eseményeihez.

 berlinale-1.jpg

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál 2021. február 11-21. között várja a látogatókat, s ennek egyik kísérőeseménye, a European Film Market 2021. február 11-18. között kerül megrendezésre.

Szólj hozzá

érdekes berlin fesztivál hibrid hír online medve érdekesség generation panorama sajtóvetítés filmfesztivál pass február jelvény berlinale arany medve competition screen pandémia 2021 szekció berlinálé szekciók encounters cineart cineartblog koronavírus online filmfesztivál intázkedések mariette rissenbeek european film market efm jelenléti közönségvetítés