2020. dec 02.

Ellen Page bejelentette, hogy transznemű

írta: Szalai Szimi
Ellen Page bejelentette, hogy transznemű

Az Oscar jelölt színész arról is írt, hogy mennyire rendkívüli érzés végre valódi énjének lenni. elliot-page-shutterstock-december-2-2020-1606875494913.jpg

A The Umbrella Academy, az Eredet sztárja kedden Instagramon jelentette be egy levél formájában, hogy transznemű. A 33 éves Page, korábban Ellen Page mostantól Elliot nevet fogja használni.  



„Sziasztok barátaim, meg szeretném veletek osztani, hogy transz vagyok, a névmásaim pedig ’he/they’ és a nevem Elliot. Szerencsésnek érzem magam, hogy ezt leírhatom, hogy itt lehetek, hogy elérkeztem az életem ezen szakaszába.”

Az angol névmás használatra is kitért, miszerint leginkább a férfiast és a többes számút részesíti előnyben. Ezen kívül rengeteg mindenről ír a levélben, például arról, hogy mennyi támogatást kapott a transz közösségtől, a félelmeiről a bejelentést követő potenciális viccekkel, erőszakos megnyilvánulásokkal kapcsolatban. Üzent is társainak, hogy ő kiáll mellettük. A politikusok transzellenes fellépéseikre is felhívta a figyelmet.

Még 2014-ben vállalta fel leszbikusságát és 2018-ban el is vette Emma Portner táncosnőt feleségül, aki szintén támogatta a színészt ebben a nehéz ügyben. Azonban nem csak az ő állt ki Elliot mellett, hanem rengeteg híresség is, köztük Miley Cyrus, James Gunn, Ruby Rose, Natalie Portman és nem utolsó sorban kollégái a The Umbrella Academy Netflix sorozatból.

 

Page egyébként fontos személye az LMBTQ+ közösségnek, akik ezután is támogatni fogják. 

Szólj hozzá

hírek Eredet Hír Ellen Page Miley Cyrus Natalie Portman James Gunn Ruby Rose The Umbrella Academy Elliot Page Emma Portner