2020. dec 03.

A Pinokkió karácsonyi mozis bemutatót kap

írta: Csurilla Dániel
A Pinokkió karácsonyi mozis bemutatót kap

Az olasz filmrendező, Matteo Garrone újraértelmezett Pinokkió-filmje Roberto Benigni főszereplésével 2019-ben mutatkozott be Európában, azonban az Egyesült Államokban 2020. december 25-én kerül bemutatásra angol szinkronnal.

pinocchio-benigni.jpg

Az Oscar-díjas Benigni ezúttal nem a címszereplőt, hanem Geppetto mestert alakítja – állítólag kifejezetten szórakoztatóan. Korábban a színész a mindenki által gyűlölt Pinokkió-filmmel követte az elismert Az élet szépet, mely előbbi katasztrofálisan megbukott a kritika és a jegyeladások szempontjából. Matteo Garrone Pinokkiója azonban 88%-on áll a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon, és a 12 millió dollárból készült film eddig 20 millió dollárnak megfelelő bevételre tett szert világviszonylatban. Bemutatkozott többek között a 2020-as Berlini Filmfesztiválon.

Hogy még jobban megbonyolítsuk a tisztánlátást, ezzel egyidőben Guillermo del Toro készít egy Pinokkió-filmet a Netflix és a The Jim Henson Company közreműködésével, illetve Robert Zemeckis Tom Hanks (Geppetto) főszereplésével tervezi a Disney+ oldalán exkluzívan debütáló Pinokkió élőszereplős feldolgozást. Ez a tendencia a Disney által előfordulhat a Fekete Özvegy és a Szörnyella-film esetében is, viszont elképzelhető, hogy streamingen és mozikban is megtekinthetőek lesznek a filmek.

Garrone Pinokkiójának amerikai versenytársa december 25-én a Wonder Woman 1984 lesz, mely egyszerre mutatkozik be az HBO Max oldalán és mozikban az Egyesült Államokban. 

Szólj hozzá

streaming érdekes előzetes premier mozi hbo remake disney animáció bemutató érdekesség guillermo del toro scarlett johansson érdekességek szörnyella az élet szép tom hanks robert zemeckis netflix roberto benigni pinokkió jim henson emma stone pinocchio wonder woman geppetto élőszereplős black widow fekete özvegy pedro pascal gal gadot muppet-show cineart disney+ mandalorian cineartblog hbo max mandalóri wonder woman 1984 cruella