2020. dec 04.

Jason Statham-mel folytatódik Viggo Mortensen és David Cronenberg filmje

írta: Csurilla Dániel
Jason Statham-mel folytatódik Viggo Mortensen és David Cronenberg filmje

A szállító és A feláldozhatók sztárja, Jason Statham alakíthatja a Small Dark Look főhősét, mely szellemiségi folytatása lesz a 15 éve bemutatott, sikeres és elismert David Cronenberg-filmnek, a Viggo Mortensen-vezette Eastern Promises – Gyilkos ígéreteknek.

eastern-promises-sequel-comes-back-without-david-cronenberg-viggo-mortensen-instead-adds-jason-statham.jpg

Mondhatnánk, hogy egy kelletlen folytatás/ újragondolás, azonban nemsemmi filmkészítőt kap a projekt, ugyanis a Small Dark Look rendezői székébe a dán származású Martin Zandviet kerül, aki 2015 legfeszesebb és legijesztőbb thrillerét, A Homok Alattot (Land of Mine) készítette, mely egy második világháború utáni, dán fogságban lévő náci aknakereső csapat története. A Homok Alatt Oscar-jelölésig jutott a Legjobb Idegennyelvű Film kategóriájában.

Jason Statham részvételével kapcsolatban jelenleg is folynak a tárgyalások, azonban a híresztelések szerint „ugyanabban az orosz maffiaközegben fog játszódni” a bűnügyi film, melynek elkészítését 2007 óta pedzegette Cronenberg, azonban eddig semmilyen előrelépés nem történt az Eastern Promises következő részével kapcsolatban.

A Small Dark Look forgatókönyvét az Eastern Promises írója, Steven Knight jegyzi, aki átírta az évtizede elkészült Gyilkos ígéretek 2 forgatókönyvét egy „eredeti ötletre”. Az író többek között a zseniális Birmingham bandája-sorozat készítője, valamint Knight felelős az utóbbi évek egyik legjobb kamaradrámájának, a Locke – Nincs visszaútnak elkészültéért Tom Hardy tolmácsolásában. Statham és Knight korábban már dolgoztak együtt a Kolibri-kód c. akció-krimiben. Legfrissebb értesüléseink szerint az író Doug Liman (A holnap határa) koronavírus idején játszódó heist filmjének forgatókönyvét, a Lockdown-t jegyezte.

meg-05908r-e1606948002674.jpg

Hivatalos cselekményrészletek nem derültek ki a készülő filmmel kapcsolatban, azonban azt bizonyossággal állíthatjuk, hogy nem közvetlen, inkább inspirált folytatása lesz az Eastern Promises-nak, és nem ugyanazon szereplők történetszálát viszi tovább a film, melyben Statham egy Mortensen antihősétől eltérő karaktert fog alakítani.

Azonban egyelőre nem valószínű, hogy láthatjuk a Small Dark Look-ot, ugyanis Jason Statham rendkívül elfoglalt a Meg 2 és a Hobbs és Shaw 2 munkálataival. Leghamarabb az akciósztár Guy Ritchie keménykötésű thrillerében, a Wrath of Man-ben fog szerepelni. A készítőbrigád adott egy adekvát szellemiségi folytatás legyártására, azonban kérdéses, vajon képes lesz-e a Small Dark Look elődje nyomdokaiba lépni.

Szólj hozzá

érdekes hírek film oscar folytatás hír meg érdekesség friss sylvester stallone érdekességek david cronenberg viggo mortensen filmajánló arnold schwarzenegger jason statham hitchcock eastern promises a szállító dwayne johnson locke rebecca tom hardy úriemberek Guy Ritchie a feláldozhatók armie hammer ben wheatley lily james steven knight cineart az őscápa hobbs és shaw cineartblog meg 2 wrath of man small dark look a homok alatt birmingham bandája kolibri-kód