2020. dec 17.

Rendeződni látszik az Igazság Ligája körüli rasszizmus botrány

írta: Csurilla Dániel
Rendeződni látszik az Igazság Ligája körüli rasszizmus botrány

justice-league-6.jpg

Hónapokkal ezelőtt a Cyborg.-ot alakító Ray Fisher erőteljes rasszizmussal vádolta Joss Whedon-t, a Zack Snyder-t helyettesítő rendezőt az Igazság Ligája forgatásán tanúsított hozzáállása miatt, illetve erőteljes vádakkal illette a színész a teljes Warner Bros.-t mindennek eltusolása végett.

Elkezdődött a belügyi nyomozás a Fisher-t, illetve további stábtagokat érő atrocitások kapcsán a Warner háza táján. Előző hét pénteken a multicég hivatalos nyilatkozatot adott ki a nyomozással kapcsolatban, miszerint: „A WarnerMedia nyomozása befejeződött az Igazság Ligája aspektusából, és orvosságot keresünk a problémára.”

Fisher előző héten hasonló üzenetet kapott a Warner-től: „A WarnerMedia nagyra értékeli az Ön bátorságát, miszerint kiáll az igazáért, s támogatja a céget, hogy inkluzív és alkalmazható munkakörnyezet alakuljon ki az alkalmazottak és az együttműködő partnerek számára.”

Fisher mindezt maga is megjegyezte saját Twitter-fiókján keresztül.

kepernyofelvetel_204.png

Sem Joss Whedon, sem a két producer, Geoff Johns és Jon Berg nem kommentelte az eseményeket. Hogy milyen orvosságról beszél a Fisher állításai szerint szisztematikus és elburjánzó rasszizmus kapcsán a Warner, azt nem tudjuk.

Az Igazság Ligája Minisorozat várhatóan 2021. tavaszán kerül bemutatásra az HBO Max oldalán.

Szólj hozzá

blog streaming flash érdekes hírek joss whedon mozi hbo superman képregény hír disney érdekesség friss rasszizmus batman marvel érdekességek szuperhős ben affleck minisorozat warner zack snyder justice league avengers wonder woman bosszúállók jason momoa igazság ligája aquaman henry cavill ezra miller gal gadot ray fisher cineart cineartblog hbo max warnermedia wonder woman 1984 snyder cut