2020. dec 19.

Ben Affleck is szerepel az új Houdini filmben

írta: Csurilla Dániel
Ben Affleck is szerepel az új Houdini filmben

houdini-movie-700x300.jpg

Hollywood-ban gyakorta előfordul, hogy több, hasonló témát feldolgozó film/ sorozat készül. Jelen esetben két Houdini-projektről számolhatunk be. Az egyik egy Dan Trachtenberg-film Harry Houdini életéről, melynek egyik főszereplője Ben Affleck lesz - azonban nem a címszereplőt alakítja majd -, míg a másik egy süllyesztőbe került sorozat, mihez eredetileg a botrányai előtt Johnny Depp neve volt csatolható.

A 2016-ban bejelentett Harry Houdini film a Warner Bros. szerint igazi sztárparádé lesz, és Affleck mellett számos sztár fel fog még tűnni a készülő életrajzi filmben, melynek alapjául William Kalush és Larry Sloman könyve, a The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superhero c. műve szolgál. A forgatókönyvet az Útvesztő-filmek és a Natalie Portman főszereplésével készült Jackie írója, Noah Oppenheim jegyzi. Trachtenberg a Cloverfield Lane 10, a Black Mirror harmadik évadának egyik legjobb részét (Playtest), és a készülő Ragadozó-reboothoz csatolható.

dan-trachtenberg.jpg

Jeff Robinov, a Houdini-film producere azt mondta egy korábbi interjújában, hogy a film „részben Indiana Jones, részben Sherlock Holmes történet”. A kérdés csak az, hogy milyen további sztárokat tudnak meggyőzni a producerek a Houdini-projekthez, illetve valóban képes lesz-e Affleck a következő években féltucat filmszerepet vállalni.

Bár kalandor-rejtélyfilmnek ígérkezik a Houdini, Nolan A tökéletes trükkje, Edward Norton A mágusa és a Szemfényvesztők-filmek mind a mágia és a bűvészet témáját dolgozták fel egyedi módon az utóbbi években. A Budapesten született Harry Houdini életéről szóló film nagy falatnak ígérkezik, azonban az eddigi tehetségek neve felvillanyozóan hat. A film egyelőre nem rendelkezik premierdátummal, azonban hamarosan további sztárok részvételére számíthatunk.

Szólj hozzá

érdekes hírek krimi hír érdekesség friss batman érdekességek ben affleck johnny depp bűvész kalandfilm houdini cloverfield steven spielberg hugh jackman edward norton filmajánló predator george lucas ragadozó christopher nolan robert downey jr black mirror harry houdini útvesztő szabadulóművész tökéletes trükk a mágus amber heard szemfényvesztők benedict cumberbatch Sherlock Holmes Harrison Ford Indiana Jones magyar híresség dan trachtenberg cineart cineartblog christain bale