2020. dec 21.

Mike Flanagan új horror sorozatot készített

írta: Csurilla Dániel
Mike Flanagan új horror sorozatot készített

ap_19303151634755.jpg

Befejeződött Mike Flanagan új horror-sorozatának, a Midnight Mass-nek (Éjféli mise) forgatása, és szigorú koronavírus-protokoll uralta a filmgyártást.

A horrorfilmek rajongói számára nem kell bemutatni Mike Flanagan-t, azonban a beavatatlanok érdekében röviden összegezném a rendezői filmjeit. A 2013-as Oculus remek debütálás volt a rendező számára, s alacsony költségvetése ellenére rendkívül profitáló, friss, ám nem újító szándékú horrorfilm volt. A Michael Bay által gyártott Ouija-filmek második példánya kiemelkedően színvonalas változást hozott a pocsék első részt követően, s minden pozitív kritika Flanagan rendezését dicsérte.

Sajnos a Mielőtt felébredek kevesek által látott, kevésbé kedvelt alkotás volt, azonban a Netflix-szel való házassága 2016-tól eredményes mintapéldányokban öltött testet. Flanagan elkészítette a bravúros Hush c. kamaradarabot, majd a hátborzongató és meglepően mély Gerald’s Game-et Stephen King műve nyomán. Ezt követően az Álom doktor egy eredeti történettel egészítette ki Kubrick és King Ragyogás-univerzumát. A rendező két egészen pazar antológiasorozatot készített, A Hill-ház szellemét és A Bly-udvarház szellemét.

the-haunting-of-hill-house.jpg

Legutóbbi horror-sorozata, a Midnight Mass hasonló antológia-szerkezetű minisorozat lesz ugyancsak a Netflix-en. A minisorozat forgatása szigorú óvintézkedések mellett zajlott a világjárványra való tekintettel, s 83 napon keresztül forgott. Flanagan bejelentette a forgatás lezártát, s hozzátette, egyetlen alkalommal sem kellett felfüggeszteni a produkció gyártását, ugyanis mindenki becsületesen követte az előírásokat. Ezzel szemben a The Batman és a Vaják második évadának forgatása hasonló előírások mellett is kényszerszünetet jelentett be.

A Midnight Mass egy izolált közösségről szól, aminek élete felfordul, miután egy ijesztő pap költözik a településre. A minisorozat minden epizódját Flanagan rendezte és vágta, s olyan színészek térnek vissza a rendező saját horror-verzumába, mint Kate Siegel, Zach Gilford, Hamish Linklater, Annabeth Gish, Michael Trucco, Samantha Sloyan és Henry Thomas.

A Netflix egyelőre nem jelentett be hivatalos premierdátumot a Midnight Mass számára.

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek sorozat film horror star wars hír érdekesség friss stephen king érdekességek shining antológia filmajánló witcher ragyogás netflix stanley kubrick sorozatajánló robert pattinson matt reeves hush Ewan McGregor Henry Cavill Doctor Sleep mike flanagan geralds game cineart álom doktor cineartblog the batman hill house bly manor a hill ház szelleme a bly udvarház szelleme midnight mass horrorsorozat