2021. jan 06.

Hollywoodi film készül a Rubik kockából

írta: Csurilla Dániel
Hollywoodi film készül a Rubik kockából

A Variety értesülései szerint nem csupán filmet készítenek a Rubik-kockából, hanem egy televíziós vetélkedőt is. Pontos értesülések nincsenek sem rendező, sem színészek, sem cselekmény szempontjából.

6195-1532336916.jpg

A Hyde Park Entertainment hivatalos bejelentése szerint fikciós nagyjátékfilm készül Rubik Ernő világhírű logikai játékából, ráadásul a Hyde Park összeállva a Glassman Media-val, akik A fal ügyességi játékot is gyártották, egy tévés játékot egyaránt készítenek a Rubik-kockából. A nagyjátékfilm szinopszisa ezen a ponton ismeretlen, viszont a Hyde Park részéről Priya Amritraj, míg a Glassman Media oldaláról Andrew Glassman lesznek a producerek.

rubik-erno.jpg

A Rubik-kocka az egyik legkönnyebben felismerhető játék világszerte, és megközelítőleg 450 millió kockát gyártottak, mely Rubik Ernő nevéhez fűződik, aki 1974-ben állt elő a „bűvös kocka” ötletével. Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak a Rubik-kocka vetélkedők, ugyanis Bostonban már két alkalommal rendeztek világbajnokságot a logikai kockajátékból. Elképzelhető, hogy a LEGO-filmek és a megújult érdeklődés a sakk iránt A vezércsel által játszhat közre a Rubik-kocka-film elkészültében?

christopher-miller-rubiks-cube.jpg

A LEGO-kaland egyik rendezőjének, Chris Miller-nek megvan a véleménye a bejelentett Rubik-kocka filmről. Miller, aki a 21 és a 22 Jump Street társrendezője, illetve az Oscar-díjas Pókember – Irány a Pókverzum író-producere, Twitteren így nyilvánult meg a készülő filmről:

 kepernyofelvetel_213.png

Három aspektusból fűzött hozzá kommentárt: „1; Elméletileg bármiből lehet jó filmet készíteni. 2; Ez nem azt jelenti, hogy el is kell készíteni. 3; Szépen kérek mindenkit, hogy ne A LEGO-kalandot hibáztassa ezért.”

Ebből kifolyólag feltételezhetjük, hogy sem Miller, sem társrendezője, Phil Lord nem szeretné a nevét adni a Rubik-kockáról szóló, ködös projekthez. Ami a televíziós vetélkedőt illeti, azellen szerintem jóval kevesebb embernek lehet kifogása, ugyanis számos vetélkedővel ellentétben egy potenciális Rubik-kocka game show valóban az ügyességet, a gyorsaságot és a logikát díjazná.

rubiks-cube-in-movies.jpg

A Rubik-kocka megjelent már mozgóképen többek között A boldogság nyomában, az Irány a Pókverzum, a Snowden, az Agymenők, a WALL-E, illetve a Pokolfajzat egyes jeleneteiben. Ezen a ponton tehát nincsenek színészek, rendező, illetve lényegi premissza bejelentve a Rubik-kocka-filmhez. Vajon olyan lesz, mint A feltaláló c. tévéjáték a Béres Cseppről?

Szólj hozzá

érdekes hírek film hír rubik kocka érdekesség friss sakk guillermo del toro nicolas cage pókember will smith érdekességek oliver stone filmajánló magyar film steve buscemi pokolfajzat bűvös kocka rubik ernő béres csepp sean william scott wall-e agymenők chris miller magyar feltaláló tom holland 21 jump street phil lord joseph gordon-levitt snowden 22 jump street magyar híresség anya taylor-joy cineart cineartblog a vezércsel queens gambit lego-kaland magyarok hollywoodban