2021. jan 08.

Megérkeztek az első képek Zack Snyder netflixes zombifilmjéhez

írta: Csurilla Dániel
Megérkeztek az első képek Zack Snyder netflixes zombifilmjéhez

A DC rajongók türelmetlenül várják az Igazság Ligája-minisorozatot, avagy a Snyder Vágatot, mely kisebb-nagyobb botrányok ellenére is ambíciókkal teli – és talán erősen korhatáros – projektnek ígérkezik, viszont nem szabad sem Zack Snyder hódolóinak, sem a zombifilmek szerelmeseinek elfeledni, hogy a rendező a Netflix-en készül bemutatni új akció-horrorját, az Army of the Dead-et (A sötétség serege), melyhez az első hivatalos képek is megérkeztek.

army-of-the-dead-zack-snyder-1024x683.jpg

A zombihorror talán nem csupán címében fog hasonlítani George A. Romero ikonikus filmsorozatához, melynek második részét, a Holtak hajnalát (1978) Snyder 2004-ben remakelte, és tagadhatatlanul stílusos horrorfilm kerekedett ki a feldolgozásból.

Az Army of the Dead Las Vegasban játszódik, ahol megszegve a karantén szabályait egy csapat zsoldos a zombiapokalipszis kellős közepén elhatározza, hogy végrehajtja a világ legnagyobb rablását. A főszereplők Dave Bautista, Garret Dillahunt, Ella Purnell és Hiroyuki Sanada lesznek. A nagyjátékfilm mellett Snyder bejelentett egy előzményfilmet, illetve egy anime sorozatot is Army of the Dead: Last Vegas címen. Az előbbinek forgatása hivatalosan is befejeződött.

army-of-the-dead-snyder-1024x683.jpg

Snyder elárulta, hogy először a WarnerBros.-t kereste fel a zombifranchise kapcsán, viszont a stúdió vonakodott finanszírozni a projekteket. „Nem akartak annyit költeni egy zombifilmre, vagy csak nem vették elég komolyan. Mindig azt mondtam nekik, hogy ez több, mint egy sima zombifilm, de nem hallgattak rám.” – mondta a rendező.

Azonban a Netflix teljes vállszélességgel támogatta Snyder-t. „Tárgyaltunk a Netflix-szel, és megmutattam nekik, min dolgozom. A Netflix filmes fejese (Scott Stuber) azt mondta; ’ez az!’, ’ezt tutira meg fogjuk csinálni!’, ’írd meg előbb, aztán csináljuk meg’. Én meg nem vettem először komolyan, de a főnök nem viccelt.” – tette hozzá Snyder.

Ez egy gigászi, ütős zombis rablófilm, ami nagyszerűen ötvözi a műfajokat. Ha tiszta zombis pusztítást vársz, teljes mértékben megkapod. Ugyanakkor ott vannak ezek a klassz karakterek a fantasztikus történetükkel, ami mind meglepetést okozhat a nézőknek, mert rengeteg meghittség és valós érzelem tartozik ezekhez a karakterekhez.” – fejezte be Zack Snyder.

screen-shot-2019-08-12-at-9_42_02-am.png

Könnyedén elképzelhető, hogy Snyder új otthont talált a Netflix-nél. Korábban azt nyilatkozta, hogy nem kíván több szuperhősfilmet készíteni, illetve a Warner sem tervez közös jövőt a rendezővel, úgyhogy bátran kijelenthetjük, hogy Zack Snyder befejezte a DC-nél.

Az Army of the Dead bemutatójára 2021 második negyedévében kerülhet sor a Netflix-en, míg az előzményfilm (Army of the Dead: The Prequel), illetve az anime sorozat beláthatólag az év végén, esetleg jövő év elején debütálhat.  

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek joss whedon mozi hír anime érdekesség rasszizmus batman marvel zombi érdekességek ben affleck warner zack snyder akciófilm dc justice league witcher netflix avengers bradley cooper wonder woman james gunn bosszúállók jason momoa igazság ligája vaják henry cavill chris pratt dave bautista gal gadot Robert Pattinson a galaxis őrzői ray fisher cineart cineartblog wonder woman 1984 army of the dead