2021. jan 14.

Életrajzi film készül a néhai John McCain-ről

írta: Csurilla Dániel
Életrajzi film készül a néhai John McCain-ről

John McCain életéről és évtizedes karrierjéről szól majd egy közelgő életrajzi film, melyet a The Luckiest Man: Life With John McCain c. életrajzi könyv ihletett, minek írója Mark Salter, az elhunyt szenátor politikai tanácsadója és jóbarátja. Salter a forgatókönyvet Craig Turk-kel (A férjem védelmében, FBI) közösen írja, és a McCain család áldásával készül. A film egyik executive producere az egykori szenátor özvegye, Cindy McCain lesz.

https_cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_180824105822-19-john-mccain-lead-image.jpg

McCain az Egyesült Államok Képviselőházában két ciklusig szolgált, és a 2008-as elnökválasztáson a republikánus párt színeiben indult, azonban vesztett Barack Obama-val szemben. A 2018-ban elhunyt politikus 31 évek keresztül volt Arizona állam szenátora – egészen halála napjáig. Szolgált a vietnami háborúban, ahol hadifogoly volt, illetve számtalan kitűntetésben részesült hosszas karrierje során.

John története hihetetlenül hősies és önös érdekeken túlmutató.” – mondta Cindy McCain nyilatkozatában. „Itt az ideje, hogy elmeséljük. Izgatott vagyok, hogy megoszthatom élete és öröksége egy szeletét a közönséggel, és tudom, hogy a film hatalmas inspirációként szolgálhat a nézőknek világszerte” – tette hozzá McCain özvegye.

Craig Turk nyilatkozata így hangzik: „Szakmai életem egyik nagy megtiszteltetése volt John McCain-nel együtt dolgozni. Hihetetlen kiváltság az a lehetőség, hogy a vászonra vihetjük életét, és osztozhatom a közös munkában a McCain családdal.”

Salter maga is rendkívül izgatott, hogy nagyvásznon mutatkozhat be az a történet McCain-ről, amit állítása szerint „már három évtizede” el szeretett volna mesélni. A Stampede Ventures, a címmel egyelőre nem rendelkező film produkciós cége Salter könyve mellett további két McCain-regényt vásárolt fel, a McCain and Salter: Faith of My Father és a Worth the Fighting For c. írásokat. A produkciós cég elhivatott, hogy „mozgóképes formában tisztelettel adózzanak” a szenátor öröksége mellett.

eb20120305reviews120309994ar.jpg

Hollywood számos színvonalas és díjhalász elnök-filmet készített már, melyek közül az egyik leginkább kiemelkedő Steven Spielberg Lincolnja, azonban jelen van Oliver Stone-tól a W. - George W. Bush élete, illetve Adam McKay Az alelnökje is. Bár sem rendezővel, sem további stábtagokkal nem bír a McCain-film, érdemes megjegyezni, hogy az HBO sajátgyártású Versenyben az elnökségért c. tévéfilmjében Ed Harris alakította a katonából lett politikust. Vajon szívesen visszatérne Harris a karakterhez, kinek megformálásáért mellékszereplői Golden Globe-ot nyert 2013-ban?

Szólj hozzá

érdekes hírek ajánló film hbo south park hír donald trump érdekesség friss elnökválasztás lincoln marvel érdekességek george bush vasember filmajánló ed harris barack obama joe biden john mccain josh brolin ryan reynolds daniel day lewis julianne moore avengers sarah palin sam rockwell életrajzi film deadpool bosszúállók westworld vietnámi háború Steven Spielberg az alelnök versenyben az elnökségért cineart cineartblog christain bale politikai film